Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ING Grubu tarafından IPSOS araştırma şirketiyle birlikte online gerçekleştirilen finansal teknolojiler konulu araştırmanın sonuçları açıklandı. 15 ülkede 14 binden fazla kişiyle yapılan araştırmaya göre Türkiye, bireylerin bütçe planlaması için bilgisayar programlarından yardım almaya en olumlu bakan ülkelerin başında geliyor.
ING Grubu’nun insanların mobil cihazlardan finansal yönetim davranışlarını daha iyi anlamlandırmak amacıyla sekiz yıldır yürüttüğü Mobil Bankacılık Araştırması’nın bu yılki özel teması finansal teknolojiler oldu. Türkiye dahil 13 Avrupa ülkesinin yanı sıra ABD ve Avustralya’da 14 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye, bireylerin bir bilgisayar programından harcama alışkanlıklarını iyileştirecek öneriler almaya en açık olduğu ülkelerin başında geliyor. Türkiye’de her üç kişiden ikisi bir bilgisayar programı aracılığıyla harcama alışkanlıklarının analiz edilip, daha iyi bir bütçe planlaması için öneriler almaktan mutluluk duyacağını söylüyor.
Türkiye tavsiyeye açık, ancak direksiyonu bırakıyor diyemeyiz
İnsanlar bilgisayar programı tabanlı kanallardan harcama alışkanlıkları ile ilgili tavsiye almaya olumlu baksalar da araştırma sonuçları, tüm dünyada bireylerin yeni teknolojilere adapte olmak için zamana ihtiyaç duyduğunu ve bu süreçte paralarının kontrolünü ellerinde tutmak istediklerini ortaya koyuyor. Türkiye’de yüzde 65’lik bir kesim bir bilgisayar programı aracılığıyla harcama alışkanlıklarının analiz edilip, daha iyi bir bütçe planlaması için öneriler almaktan mutluluk duyacağını söylerken; konu bilgisayarın onlar adına yatırım işlemi yapmasına geldiğinde ‘bundan mutlu olurum’ diyenlerin oranı yüzde 30’a geriliyor. Avrupa genelinde de benzer durum söz konusu. Tavsiye almaktan mutlu olacağını belirtenlerin oranı yüzde 38 olurken; bilgisayarların onlar adına işlem yapmasını isteyenlerin oranı yüzde 18’e düşüyor.
En son teknolojilere sahip olma isteği ön planda
Araştırma sonuçlarına göre bireyler, bankalarının kendilerine en güncel teknolojik seçenekleri sunuyor olmasını bekliyorlar. “Bankalar en son teknolojileri müşterilerine sunmalı” diyenlerin oranı Avrupa genelinde yüzde 73, ABD’de ise yüzde 71 civarında seyrederken Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 89’u, en güncel teknolojik ürün ve hizmetlerin bankası tarafından sunulmasını talep ediyor.
En güvenilir güvenlik araçları iki faktörlü doğrulama ve parmak izi tanıma
İki faktörlü doğrulama, bireylerin dijital işlemlerde en güvenilir buldukları güvenlik aracı olarak belirtiliyor. ABD ve Avrupa genelinde iki faktörlü doğrulamayı güvenli bulanların oranı sırasıyla yüzde 69 ve yüzde 70 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 79’a yükseliyor. Türkiye’de iki faktörlü doğrulama aracını sırasıyla parmak izi tanıma (yüzde 72) ve şifre (yüzde 71) izliyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.