Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2018'in ilk yarısında AB ülkelerinde konutlarda kullanılan her 100 kilovatsaat doğal gaza ödenen ortalama fiyat 5,91 avro olarak hesaplanırken, Türkiye'de bu rakam 2,16 avro seviyesinde seyrediyor.
Avrupa'da aynı dönemde konutlarda 100 kilovatsaat başına en pahalı doğal gaz kullanan ülke 11,3 avro ile İsveç olurken, bu ülkeyi 8,98 avro ile Danimarka, 8,15 avroyla Hollanda, 7,59 avroyla Portekiz ve 7,14 avroyla İtalya izliyor.
Bu miktarda doğal gaz için AB'nin başat ekonomilerinden Almanya'da 6,08 avro, Fransa'da 6,65 avro, İngiltere'de 4,62 avro ve İspanya'da 6,65 avro ödenmesi gerekiyor.
Bu dönemde AB üyesi ülkeler arasında en uygun doğal gaz tüketimi Romanya'da gerçekleşiyor. Romanya'da 100 kilovatsaat doğal gaz için hane halkları ortalama 3,21 avro ödeme yapıyor. Uygun fiyatlı doğal gazda Romanya'yı 3,58 avroyla Macaristan, 3,68 avroyla Hırvatistan, 3,79 avroyla Bulgaristanve 3,85 avroyla Letonya izliyor.
Böylece, Türkiye'de hanelerin 100 kilovatsaat başına doğal gaz için ödedikleri fiyat, 28 AB üyesi ülkeden daha düşük bir seviyede bulunuyor.
Türkiye elektrikte Avrupa'nın en ucuzu
Türkiye'de elektrik, AB üyesi 28 ülkeden daha uygun fiyatla tüketiliyor. Verilere göre, Türkiye'de 100 kilovatsaat elektrik 2018'in ilk yarısında ortalama 9,04 avroya satıldı. Bu rakamlara göre, Türkiye, bu yılın ilk yarısında evlerde kullanılan elektrikte AB'nin en ucuz ülkesi konumunda bulunuyor.
Bu elektrik için AB'de ortalama 20,49 avro ödeniyor. AB üyesi ülkeler arasında en ucuz elektrik Bulgaristan'da satılıyor. Bulgaristan’da 100 kilovatsaat elektriğe 9,79 avro ödenirken onu en yakın 10,97 avroyla Litvanya, 11,23 avroyla Macaristan, 12,85 avroyla Malta ve 13,11 avroyla Hırvatistan izliyor.
AB üyesi ülkeler arasında en pahalıya elektrik ise Danimarka'da tüketiliyor. Hane halkları 100 kilovatsaat elektriğe Danimarka'da 31,26 avro ödüyor. Bu ülkeyi pahalı elektrikte 29,5 avroyla Almanya, 27,33 avroyla Belçika, 23,83 avroyla İspanya ve 23,69 avroyla İrlanda takip ediyor.
Bu verilere göre, Türkiye'de doğal gaz ve elektrik fiyatları AB ülkeleri ortalamasının çok altında seyrediyor.
avrupada bir askari ücretli bir ayda aldığı ücretle kaç litre gaz veya elektirik alabiliyor onu kıyaslayın ah aziz ah yapacak bir şey yok
bırakın bu ayakları insanlarla resmen dalga geçiyorsunuzavrupanın geliriyle bizim gelirimiz aynımı
Bu nasil hesaplama boyle.2 16 euro yaklasik 15 tl yapar.100 kw dogalgazi yaklasik 150 tl oduyorum.hesaptami yanlislik var
Bırakın bu tür haberleri. Peki Türkiye'de maaşlar ne durumda Avrupa ülkeleri arasında en düşük maaş oranı da Türkiye'de değlimi. İnsanların aklı ile dalga geçmeyin. En düşük maaş bizi 4'e katlıyor AB'de
İlginç bir haber. Mesela Belçika'da elektrik ülkemize göre 2,43 kat pahalı. Ama asgari ücretin 5 kattan fazla yüksek olması ile değerlendirmezsek Belçika'da ülkemize göre daha pahalı kim bilir neler vardır.
AB TÜRKİYENİN ALIM GÜCÜ AYNIMI ORDA VATANDAŞ KAÇ PARA TÜRKİYEDE KAÇ PARA KAZANIYOR ASGARİ ÜCRET BAK
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.