Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'de çalışanların üçte ikisi stresli, yaklaşık yarısı mutsuz ve öfkeli… Tüm bu oranlarda global ortalamaların iki katına ulaşılması işyerlerindeki huzura dair ciddi alarm veriyor.
Global araştırma şirketi Gallup, dünyanın her bölgesinden 96 ülkeyi kapsayan ve işyerlerinde çalışanların durumunu ölçümlediği raporunu açıkladı. Özlem Ermiş Beyhan'ın Sözcü'deki haberinde yer verilen rapora göre tüm dünyada işçiler stres altında ve mutsuz. Ancak Türkiye'de işçilerin stres ve mutsuzluğu daha fazla.
GÜN İÇİNDE AĞIR STRES ALTINDAYIZ
Rapora göre dünyada çalışanların stres düzeyi tüm zamanların en yüksek seviyesine, yüzde 44'e yükseldi. Türkiye'ye bakıldığında ise rekor olan bu rakamın çok ötesinde bir sonuç ortaya çıktı: Türkiye'de çalışanların yüzde 66'sı gün içinde yoğun bir stres altında olduğunu belirtti.
Yaşam şartlarının enflasyon artışı paralelinde hızla bozulması, özellikle sabit gelirlilerin hayat kalitesinde keskin bir düşüş, stres düzeyinde ise sert bir artış yarattı. Türkiye'de 3 çalışandan 2'si ağır stres altında olduğunu söylerken bu oranla ülkemizdeki çalışanlar tüm dünyada ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi yüzde 65 ile Lübnan izledi. Araştırma, çalışanların endişe seviyesini de ölçüyor. Türkiye'de çalışanların yüzde 43'ü her gün derin bir endişe içinde olduğunu söyledi. Bu oranda geçen yıla göre 3 puan artış var.
İKİ KAT DAHA FAZLA ÖFKELİYİZ
Araştırmaya göre Türkiye'de çalışanların yüzde 46'sı gün içinde öfke yaşadığını belirtti. Bu oran global ortalama olan yüzde 21'in iki katından fazla.
ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40'I MUTSUZ
Çalışanların mutluluğu işyerlerinin ticari başarısını ve verimliliğini, bu da ülke ekonomisini birebir etkiliyor. Türkiye'de çalışanlara dair veriler ise global ortalamadan hep olumsuz ayrışıyor. Araştırmaya göre gün içinde derin bir mutsuzluk yaşayan Türk işgücündeki artış oranı ise yüzde 5. Türkiye'de çalışanların yüzde 40'ı gün içinde mutsuz olduğunu belirtti. Bu oran yüzde 23 olan global ortalamanın çok üzerinde. Dünyada çalışanların yüzde 11'i gün içinde saygı görmediklerini düşünüyor, Türkiye'de bu oran da iki katı: yüzde 21.
Merkez Bankası'nın faiz kararında değişiklik beklenmiyor
Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması
VEZNEDE GÖREV YAPARKEN KULLANMAM İÇİN VERİLEN PARA SAYMA MAKİNASI SADECE ADET SAYIP ŞÜPHELİ/SAHTE PARAYI AYIRMADIĞINDAN ÇOK FAZLA STRESE GİRER KALBİM DURACAK GİBİ OLURDU DİĞER VEZNEDAR ARKADAŞ STRESTEN DEFALARCA ANJİYO OLMUŞTUR SAHTE ÇIKAN PARALARI KREDİ KARTLARINDAN PARA ÇEKEREK/CEBİMİZDEN ÖDEMEK ZORUNDA KALIRDIK EMEKLİ OLUNCA RAHATLADIM
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.