Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin ilk kasa üreticilerinden Kıratlı Çelik Kasa, finans piyasasında faaliyet gösteren banka ve kurumlar arasında pazar payını yüzde 60'a çıkardı. Kıratlı Çelik Kasa Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kıratlı, çok geniş müşteri portföyüne sahip olduklarını belirterek, "Bankalar, zincir marketler, kuyumcular ve oteller müşterilerimiz arasında. Özellikle bankalar gibi finans sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yüzde 60 pazar payına sahibiz. Türkiye'de 20 bankanın tedarikçisiyiz. Talep gelirse, yüksek güvenlikli kapı bile yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Türkmenistan'da banknot matbaasının kapısını yaptık. Bir bu kadar da zincir mağazaların tedarikçisiyiz" dedi.
Dünya'da yer alan habere göre, Kıratlı, "Türkiye genelinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de 1.500 metrekarelik depo ve ofislerimiz var. İstanbul'da 2, Ankara ve İzmir'de 1 tane mağazamız var. Yıllık 10 bin civarında üretim kapasitemiz var. Bu üretim kapasitesi ile Avrupa'da çok rahat bir şekilde sıralamaya gireriz. Çalıştığımız bankaların ısrarları neticesinde dolap ve raf üretimine de başladık, bunun için de Morasis adında şirket kurduk" şeklinde konuştu. Üretimlerinin çoğunu ihraç ettiklerinin bilgisini veren Kıratlı şunları söyledi:
"85 çalışanımızla beraber geçtiğimiz yılı 9 milyon 350 bini ihracat olmak üzere 15 milyon TL ciro ile kapattık. İran ve Amerika da depolarımız var. Üretimimizin yüzde 55-60'ını kaliteyi üst düzeyde tutan ABD, Norveç, İsveç, Finlandiya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Bunların yanında Ortadoğu ve Afrika ülkeleri de var ama ihracatımızın ağırlığını ABD ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Ama ihracat ağırlığımız Avrupa'dır." Ürettikleri kasaların TSE'li olduğunu belirten Kıratlı, "Aynı zamanda ürünlerimiz Amerika'dan aldığımız UL belgeli. Bu belgeler olmazsa özellikle Amerika ve Avrupa'da sigorta şirketleri kabul etmediği için iş yapamazsınız. Sadece bu araştırma bizim ülkemizde yok" dedi. Kıratlı, hedeflerinin bu yıl ciroyu 17 milyon TL'ye, ihracatlarını ise yüzde 70'in üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.
Kasa üretiminin merkezi Gaziantep...
Son zamanlarda ürünlerini TÜRKAK'a kayıt ettirmeye çalıştıklarını anlatan Kıratlı, Türkiye sektörle ilgili de değerlendirme yaparak, şunları söyledi:
"Bundan önce Gaziantep'te irili-ufaklı 200 adet kasa üreticisi firma vardı. Sektörde biz ağırlığımızı koyunca, ayrıca gelişime ayak uyduramadıkları için bu firmaların çoğu kapandı ve şu anda 10-15 firma kaldı. Türkiye genelinde ise 60 civarında firma bu alanda faaliyet gösteriyor ama yine de kasa üretiminin merkezi Gaziantep diyebiliriz."
Bu kadar iharacat ve iş ağına oranla cironun 15 milyon da kalması oldukça manidar
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.