BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Ukrayna arasında 2021 hedefleri----

Türkiye ve Ukrayna arasında 2021 hedefleri

Türkiye ve Ukrayna arasında 2021 hedefleri
18 Aralık 2020 - 08:57 www.finansgundem.com

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, " Savunma Sanayii Başkanımızın ziyareti sırasında her iki ülke için de önemli imzalar atıldı." dedi

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna-Türkiye dışişleri ve savunma bakanları arasında gerçekleşecek ilk Quadriga (2+2) formatındaki toplantı öncesi, iki ülkenin ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Güldere, bu ortaklık sayesinde her iki ülkenin savunma altyapısının güçleneceğine, rekabet gücü yüksek ortak ürünler geliştirileceğine ve bunların müştereken üçüncü ülkelere ihracı dahil pek çok başarı elde edileceğine dair şüphelerinin olmadığını vurguladı.

Güldere, Ukrayna-Türkiye ikili ilişkilerinin kapsamlı bilançosunun da çıkarılacağını bildirdi.

Güldere, Türkiye’nin 16 Aralık 1991’de Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatarak, Ukrayna ile ilişkilerin aslında çok daha derin köklere sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin Osmanlı döneminden beri Karadeniz’e ve bu anlamda Ukrayna’ya stratejik bakış açısıyla yaklaştığını kaydeden Güldere, şöyle konuştu:

“Bu yaklaşımın bir örneğini, Osmanlı Devleti’nin Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin ilanından kısa süre sonra Kiev’e elçi göndermesinde görüyoruz. Bu yıl, Osmanlı Elçisi Ahmet Muhtar Bey’in 1918-1919’da faaliyetlerini yürüttüğü binayı bulup, duvarına bir hatıra plaketi çakarak bu tarihi perspektifin altını çizmiş olmaktan dolayı mutluyuz.”

2021’e yönelik yol haritası belirlenecek

 
Güldere, başta yol inşaatı olmak üzere, altyapı projelerinde Türk taahhüt firmalarının ortaya koyduğu performansın, Ukrayna’da herkesin takdirini kazandığının altını çizerek, savunma sanayinin bu iş birliğinin yükselen yıldızı olduğuna vurgu yaptı. İki ülke Dışişleri ve Savunma Bakanları arasında yapılacak görüşmelerde, ilişkilerin kapsamlı bilançosunun çıkarılacağını ifade eden Güldere, “2020’de elde edilen sonuçlara bakılacak, 2021’e yönelik bir yol haritası çıkarılacak. Ayrıca ziyaret kapsamında üst düzey kabuller de olacak. Bu kabuller, yıl içinde liderler seviyesinde yapılan görüşmelerde alınan kararların takibine imkan verecek.” dedi.

Güldere, her iki ülke için çok değerli kazanımları beraberinde getirecek bir ortaklığın adım adım inşa edilmekte olduğunu belirterek, “Pazartesi günü Sayın Savunma Sanayii Başkanımızın ziyareti sırasında bu anlamda her iki ülke için de önemli imzalar atıldı. Bu ortaklık sayesinde her iki ülkenin savunma altyapısının güçleneceğine, rekabet gücü yüksek ortak ürünler geliştirileceğine ve bunların müştereken üçüncü ülkelere ihracı dahil pek çok başarı elde edeceğimize şüphem yok.” diye konuştu.

Ukrayna ve Türkiye arasında korvet ve SİHA anlaşması

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Türkiye'yle ilişkileri değerlendirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)