Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Pakistan Sanayi ve Üretim Bakanı Tenvir Hüseyin, Pakistan ile Türkiye'nin, savunma sanayi alanında dev projeleri hayata geçirmek üzere olduğunu bildirdi.
13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2017 kapsamında İstanbul’da bulunan Hüseyin, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayi alanındaki iş birliğine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
IDEF 2017 kapsamında yapılacak anlaşmalara değinen Hüseyin, Pakistan üretimi 52 eğitim uçağının, Türk Hava Kuvvetlerine satışı ile ilgili sözleşme imzalayacaklarını bildirdi. Hüseyin, ayrıca T129 ATAK helikopterinin Türkiye'den alımı ile ilgili de çalışmaların da sürdürdüğünü kaydetti.
Türkiye - Pakistan ortak üretim savaş uçağı projesi hakkında görüş ve incelemelerin de devam ettiğini anlatan Hüseyin, şöyle konuştu: "Pakistan ile Türkiye'nin, savunma sanayi alanında dev projeleri hayata geçirmek üzere. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin milli savaş uçağını üretmesi gerektiğine' dair yaklaşımı ile Türkiye 10 yıl içerisinde kendi milli savaş uçağını üretmeye başlayacak. Bunun iki aşaması vardır; birincisi, Pakistan Aeronautical Complex (PAC) fabrikamız entegrasyon konusunda destek verecek. İkinci aşama ise İngiliz Hava Kuvvetleri ile iş birliği yapılacak. O noktada da biz Pakistan olarak bu programın ortağı olacağız."
MİLGEM korvet gemilerinin yapımı ile ilgili iş birliği hazırlıklarının devam ettiğini belirten Hüseyin, "MİLGEM programında Türkiye ile iş birliği yapacağız. Bazı gemileri Pakistan Karaçi Tersanesinde, bazılarını ise Türkiye’deki tersanelerde üretmeyi planlıyoruz. Bu alanda çok derin iş birliklerimiz var ve Pakistan'da yapmış olduğumuz toplantılarda da Türkiye ile olan iş birliklerimizin savunma sanayi alanında arttırılması yönünde çalışmalarımız sürmektedir." bilgisini paylaştı.
Aselsan ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) da içinde bulunduğu şirketlerle Pakistan NRTC, Heavy Industries Teksila (HIT) gibi şirketler arasında savunma sanayine yönelik ortak çalışmaların devam ettiğini anlatan Hüseyin, şunları kaydetti:
"Savunma sanayinin birçok alanında Türkiye ile çalışmalarımız devam ediyor. Geçmişte de çok ciddi iş birliklerimiz olmuştu. Halihazırda devam eden NRTC ve Aselsan arasında gerçekleşmiş ve bizim için çok önemli olan telsiz programı en önemli örneklerdendir. Ayrıca Pakistan ordonat fabrikası POF, MKEK ile ortak bazı silahlar üretmektedir. Yine HIT ile de bazı programlar yürütülmektedir. Daha doğrusu her iki ülkenin savunma sanayi kurumlarının çoğu birçok programı iş birliği ile yürütmektedir. Yakın zamanda Pakistan Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacına binaen 17 bin ton kapasiteli akaryakıt tankerinin inşasını Türkiye ile birlikte Karaçi Tersanesinde gerçekleştirdik. Super Mushshak askeri eğitim uçağı alımı konusunda da mutabakat sağlandı."
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.