BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye, Türk mezarlığına yapılan saldırıyı kınadı----

Türkiye, Türk mezarlığına yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye, Türk mezarlığına yapılan saldırıyı kınadı
03 Eylül 2023 - 23:28 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama ile Batı Trakya'da bulunan Narlıköy'deki Türk mezarlığına yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada Yunan makamlarından olayın faillerinin yakalanması istendi

Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya'da bulunan Narlıköy'deki Türk mezarlığına yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. "Faillerin biran önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalarını, hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını ve olayın arkasında yatan nedenlerin aydınlatılmasını Yunan makamlarından bekliyoruz" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Batı Trakya’da bulunan Narlıköy’deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taşlarının haftasonu kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması eylemini şiddetle kınıyoruz. Sözkonusu menfur hadise hakkında Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri tarafından yapılan ve soruşturma başlatıldığını belirten açıklamayı not ettik" ifadeleri kullanıldı.

Faillerin biran önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmaları, hak ettikleri cezaya çarptırılmaları ve olayın arkasında yatan nedenlerin aydınlatılması Yunan makamlardan istendi.

"Müslümanların mezarlıklarının dahi hedef olması, ortak insani değerlerimizin savunulması için mücadelenin önemini ortaya koyuyor"

"Narlıköy’de yaşayan soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, üzüntülerini paylaşıyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa genelinde artmakta olan İslam karşıtlığı çerçevesinde Müslümanların mezarlıklarının dahi hedef alınıyor olması, ortak insani değerlerimizin savunulması için verilmesi gereken mücadelenin önemini ve aciliyetini ortaya koymaktadır. Komşumuz Yunanistan’ı bu yönde gerekli tedbirleri almaya, benzer eylemlerin gelecekte yaşanmasını önlemeye ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın huzur ve güvenliğini temin etmeye çağırıyoruz."

Batı Trakya’da bulunan Narlıköy’deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taşlarının haftasonu kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması eylemini şiddetle kınıyoruz. Sözkonusu menfur hadise hakkında Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri tarafından yapılan ve soruşturma başlatıldığını belirten açıklamayı not ettik.

Faillerin biran önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalarını, hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını ve olayın arkasında yatan nedenlerin aydınlatılmasını Yunan makamlarından bekliyoruz.

Narlıköy’de yaşayan soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, üzüntülerini paylaşıyoruz.

Batı Trakya'da Türk mezarlığına çirkin saldırı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Barış Gücü'ne kınama

Dışişleri'nden İsveç'te Erdoğan'ı hedef alan provokasyonlara kınama

Danimarka'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara kınama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)