Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sivil havacılık altyapısına yönelik yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, uçakla seyahat eden yolcu sayısında önemli artış görüldüğünü söyledi.
7 merkezden 56 noktaya sefer yapılıyor
Hava yoluyla taşınan yolcu sayısının geçen yılın sonu itibarıyla 128 milyon 565 bin 706'ya ulaştığı bilgisini veren Karaismailoğlu, Türkiye'de yurt içinde 2003'te 2 merkezden 26 noktaya sadece bir firmayla tarifeli sefer düzenlenirken 2021'de 7 merkezden toplam 56 noktaya sefer yapılır hale gelindiğini dile getirdi.
Karaismailoğlu, 2003'te yurt dışında sadece 50 ülkede 60 uçuş noktasına sefer düzenlenirken geçen yıl sonu itibarıyla bu rakamın toplam 128 ülkede 335 noktaya yükseldiğine dikkati çekerek, bu verilerin, Türkiye'nin havacılıkta her geçen gün hızla büyüdüğünü gösterdiğini kaydetti.
"Uçuş sayısı geçen yıl 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldi"
Bakan Karaismailoğlu, "Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısı, transit üst geçişler dahil 2020'ye göre yüzde 38,5 arttı. 2020'de 1 milyon 55 bin 168 olan uçuş sayısı geçen yıl 1 milyon 461 bin 577'ye yükseldi. Bir başka ifadeyle Türkiye semalarından geçen yıl yaklaşık her 22 saniyede bir uçak geçti." dedi.
Geçen yıl havalimanlarına inen ve kalkan ticari uçuşların sayısının 2020'ye göre iç hatlarda yüzde 35 artarak 358 bin 317'den 483 bin 802'ye yükseldiğini aktaran Karaismailoğlu, dış hatlarda ise ticari uçuşların yüzde 73,8 artışla 252 bin 132'den 438 bin 170'e çıktığını vurguladı.
"Hem iç hat hem de dış hat uçuşları arttı"
Geçen yılın sonu itibarıyla hem iç hat hem de dış hat uçak trafiğinde artış görüldüğüne işaret eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
"İç hat uçak trafiği 2021'de, 2020'ye göre yüzde 29,4 artarak 572 bin 994'ten 741 bin 331'e yükseldi. Dış hat uçak trafiği ise yüzde 65,5 yükselerek 280 bin 756'dan 464 bin 624'e çıktı. Türk hava sahasından transit üst geçiş sayısı ise yüzde 26,9 arttı. Türk hava sahasından geçen yıl 255 bin 622 üst geçiş gerçekleşti. Böylece Türk hava sahası toplam 1 milyon 461 bin 577 uçuşa ev sahipliği yaptı."
"Hedeflere ulaşmak adına daha çok gayret göstereceğiz"
Salgının küresel çapta ülke ekonomileri üzerindeki yıkıcı etkisine rağmen alınan tedbirlerin pozitif sonuçlarının uçuş sayılarına yansıdığını belirten Karaismailoğlu, "Ülkelerin ticaret, turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinin canlılığına yönelik en önemli göstergelerden biri olan hava taşımacılığı verilerindeki bu ciddi artış, Türkiye'nin potansiyeli ve dinamik yapısını açıkça ortaya koyuyor. Hizmet kalitemizi artırarak, ülkemizin gelişimi, milletimizin kalkınması, gençlerimizin geleceğinin daha da aydınlanması ve Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmak adına daha çok gayret göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan'dan Milli Muharip uçak açıklaması: 2029'da göklerde
Ankara semaları model uçaklarla renkleniyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.