Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Global araştırma şirketi Ipsos'un 14 Nisan'da açıkladığı Mutluluk Araştırması'nın detaylarında, Türkiye'nin son 10 yılda mutluluğunu nasıl adım adım kaybettiği ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'de bugün mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı sadece yüzde 42. Bu oranla Türkiye araştırmanın kapsadığı 30 ülke arasında en son sırada.
2011 yılında Türkiye, yüzde 89 ile 30 ülke içinde zirvede, yani vatandaşlarının mutlu olduğunu en fazla söylediği ülke iken, 2012 araştırmasında mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oranı yüzde 83'e inmiş. 2017'de daha keskin bir düşüşle yüzde 58'e, 2019'da ise yüzde 53'e gerileyen mutluyum diyenlerin oranı son olarak dibi görerek yüzde 42'ye kadar düşmüş durumda.
Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın derlediği habere göre, mutsuzlukta tek rakibimiz, büyük bir ekonomik buhran yaşayan Arjantin. Ülkenin iflas etmiş olmasına rağmen Arjantin'de mutlu insanların oranı Türkiye'den 6 puan yukarıda.
30 ülke içinde en fazla ‘Hiç mutlu değilim' diyenler Türkler
– Araştırma, global ortalamada insanların yüzde 67'sinin kendini mutlu olarak tanımladığını ortaya koyuyor.
– 30 ülkede 20.504 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada Türkiye “hiç mutlu değilim” diyenlerin oranı ile (%18) ilk sırada.
– Türkiye'de kendini çok mutlu olarak ifade edenler sadece yüzde 10. Yani 10 kişiden 1'i çok mutlu. Genellikle mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 32. Yüzde 41 ise çoğunlukla mutlu olmadığını söylüyor.– 10 yıl önce mutlulukta Türkiye yüzde 89 ilk sırada iken ardından gelen ülkeler Hindistan ve Avustralya idi. 2022 itibarıyla her iki ülke de sırasını korumuş. En mutlu insanların ülkesi ise artık yüzde 86 ile Hollanda.
Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi
TÜİK açıkladı: İşte Türkiye'nin en genç ve yaşlı şehirleri!
Türkiye hiperenflasyon dönemine mi girdi
İŞSİZ BEŞ PARASIZ OLMAKLA MUTLU OLUNMAZ 2500-3500-4356 TL EMEKLİ MAAŞLARI İLE DE MUTLU OLUNMAZ PARAMIZIN DEĞERİ AZALIP ALIM GÜCÜ AZALDIKÇA MUTSUZLUK ARTAR/ARTIYOR MUTLULUK/FELİÇİTA HİSSİ AZALIYOR
KIZILAY KÜÇÜK KONUTLAR YAPTIRIP DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE DÜŞÜK ÜCRETLE BİR KİRA TUTARINDA DEPOZİT ALIP EMLAKÇI KOMİSYONU ALMADAN KİRAYA VERİRSE DÜŞÜK GELİRLİ İNSANLARIMIZ BIRAZ OLSUN MUTLU OLURLAR ŞİMDİKİ YETERSİZ UYGULAMALAR SOKAKTA YAŞAMAYA BAŞLAMA ENDİŞESİ MUTSUZLUKTAN DA ÖTEYE ENDİŞEYE/KORKUYA DÖNÜŞÜYOR
Bu hayat pahalılığında insanlar canından bezdi. Gençlerimiz ümitlerini kaybetti. Bir kuru inat uğruna ülke ekonomisini mahvettiler. Nasıl mutlu olalım.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.