Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) pazar verilerinden derlediği bilgiye göre, Temmuz-Eylül 2021 döneminde Türkiye'de yaklaşık yüzde 104 yaygınlık oranına karşılık gelen yaklaşık 87 milyon mobil aboneye ulaşıldı.
Elektronik haberleşme sektöründe sabit ve mobil işletmecilerin oluşturduğu toplam trafik dağılımına bakıldığında, yıllar itibarıyla mobil arama trafik miktarı artarken, sabit arama trafik miktarı azaldı.
Toplam trafikte artış eğilimi
Geçen yılın birinci çeyreğinde 74,3 milyar dakika, ikinci çeyreğinde 80,6 milyar dakika, üçüncü çeyreğinde de toplam trafik miktarı 82,5 milyar dakika olarak kayıtlara geçti. Böylece internet üzerinden yapılan konuşma sürelerinin dahil olmadığı mobil ve sabit trafik miktarı, 2021'in 9 ayında 237,3 milyar dakika oldu.
Temmuz-Eylül 2021 döneminde toplam mobil trafik miktarı yaklaşık 81,2 milyar dakika olurken, sabit trafik miktarı ise 1,3 milyar dakika olarak gerçekleşti. Bir önceki üç aylık döneme göre mobil trafik miktarı yaklaşık yüzde 2,4, sabit trafik miktarı yaklaşık yüzde 3,4 arttı.
2021 yılı üçüncü üç aylık dönemde mobilden mobile trafik miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 artarken, sabitten sabite arama trafik miktarı yüzde 17,7 azaldı. Bir önceki dönemle kıyaslandığında ise mobilden mobile trafik miktarı yaklaşık yüzde 2,2, sabitten sabite arama trafik miktarı yüzde 1,3 arttı.
Cepten Avrupa'nın iki katı konuşma
Türkiye, 2021'in üçüncü çeyreğinde kişi başına 576 dakika ortalama aylık mobil kullanımla Avrupa ülkeleri arasında birinci oldu.
2012'den beri cepten en fazla görüşme yapan ülke konumundaki Türkiye, en yakın takipçileri Norveç (377), Hırvatistan (322), Makedonya (277) ile arayı da açtı.
Mobil abone başına aylık ortalama konuşma süresinde Avrupa ortalaması 249 dakika olarak gerçekleşti.
Mobil hizmetlerde abone başına elde edilen aylık gelir anlamına gelen "ARPU" rakamları ise Batı Avrupa ülkelerinde 2021'in üçüncü çeyreği itibarıyla 17,64 euro seviyelerinde iken Türkiye'de 4,52 euro oldu.
Böylece Avrupa ülkeleri arasında Türkiye, abone başına 576 dakikalık konuşmayla birinciliği korurken, abone başına aylık gelirde de en az konuşma bedeli alan ülke olarak dikkati çekti.
"Yerli ve milli üretimin desteklenmesi hedefiyle çalışıyoruz"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, bilgi ve iletişim altyapısının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasının önemine dikkati çekti.
Karaismailoğlu, fiber ve geniş bant altyapısı ile kullanımının yaygınlaştırılmasının, sektörde etkin rekabetin ve tüketici refahının geliştirilmesi açısından gerekli olduğunu belirtti.
Yerli ve milli üretimin desteklenmesi, siber güvenliğin geliştirilmesini hedefiyle çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Karaismailoğlu, "Baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak, çağın ötesindeki hizmetleri milletimizin hizmetine sunuyoruz. Bilişim alanındaki hedefimiz de çok net; teknolojik gelişmeleri takip eden değil yön veren ülke olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.