BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Megabank’ı istiyor----

Türkiye Megabank’ı istiyor

Türkiye Megabank’ı istiyor
17 Nisan 2016 - 10:01 www.finansgundem.com

Şimşek: İslam Kalkınma Bankası’nın da, Türkiye’nin de hissedar olacağı Megabank’ın merkezinin Türkiye’de kurulmasına ilişkin bir girişimimiz var.

IMF ve Dünya Bankası Toplantıları kapsamında Washington’da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, temasları konusunda daha çok Avrupalı hükümet temsilcileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini, finans kuruluşları temsilcileriyle de bir araya geldiğini söyledi. Şimşek, “İslam Kalkınma Bankası Başkanı ve Endonezya Maliye Bakanı ile toplantı yapacağız. İslam Kalkınma Bankası’nın da, Türkiye’nin de hissedar olacağı Megabank’ın merkezinin Türkiye’de kurulmasına ilişkin bir girişimimiz var. Ama bankanın kurulmasının Cakarta’da olmasını isteyen Endonezya da var. İslami finans yeni gelişen bir alan, Mega Bank bu alanda likidite fonksiyonunu karşılamaya yönelik çok önemli bir girişim, likidite sağlama noktasında” dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)