BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Türkiye ilk 6'ya girecek'----

'Türkiye ilk 6'ya girecek'

'Türkiye ilk 6'ya girecek'
18 Mart 2013 - 06:48 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük altıncı, dünyanın en büyük 17’inci ülkesi olacağını söyledi

İstanbul’da Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen ''6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması''nın ödül töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''10 yıl önce Türkiye'deki milli gelir sadece 230 milyar dolardı. 1 Nisanda 2012 rakamları açıklanacak. Ve göreceğiz ki Türkiye 2012 yılında 800 milyar dolara yakın bir milli gelirle karşılaşacak'' dedi.
'SON 10 YILDA MİLLİ GELİR 3,5 KATTAN FAZLA ARTTI'
Çağlayan, 10 yıl önce Türkiye'deki milli gelirin sadece 230 milyar dolar olduğunu anımsatarak, ''1 Nisanda 2012 rakamları açıklanacak. Ve göreceğiz ki Türkiye 2012 yılında 800 milyar dolara yakın bir milli gelirle karşılaşacak'' bilgisini verdi.
Türkiye'nin bu rakamla beraber Hollanda'yı geçerek, dünyanın 17. büyük, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi olacağını vurgulayan Çağlayan, aynı Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Türkiye'nin şampiyonlar liginde oynamasını istediklerini dile getirdi.
Türkiye'nin son krize rağmen, son 10 yılda milli gelirini 3,5 kattan fazla artırdığına dikkati çeken Çağlayan, aynı dönemde ihracatta 4,2 katlık bir büyüme elde ettiğini ifade etti.
'AVRUPA'DA PEK ÇOK ÜLKENİN KRİZİ ATLATMAK İÇİN UZUN ZAMANA İHTİYACI VAR'
Türkiye'deki milli gelirin kişi başına 11 bin dolar seviyesine geldiğinin altını çizen Çağlayan, Avrupa'daki bir çok ülkenin kriz öncesine dönmesi için 5-10 yıllık bir süreç gerektiğini kaydetti.
Son 4 yılda Avrupa'da 4 milyon insanın işini kaybettiğini anlatan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Avrupa'da 4 milyon insan işini kaybederken Türkiye'ye bakın, 5 milyon insan istihdam sahibi oldu. Türkiye'nin gerçek gücü bu. Yine de geldiğimiz nokta bizler açısından yetersiz. Bugün burada ilk okul, ortaokul seviyesinde, lise seviyesinde bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız, 2023 dünyasında Türkiye'de önemli görevlere gelecekler. Çocuklarımıza 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde daha farklı bir Türkiye bırakmak istiyoruz. 100. yılında Türkiye'yi, bu Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bizim vereceğimiz en büyük armağan, büyük bir Türkiye olacaktır.''
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)