Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı.
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen törende, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Pakistan Ticaret Bakanı Seyid Navid Kamar, iki ülke arasındaki Mal Ticaret Anlaşması'nı imzaladı.
Başbakan Şahbaz Şerif, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Ankara ile İslamabad arasındaki tarihi ilişkilerde bu anlaşmanın köşe taşı olduğunu vurgulayarak bunun iki ülke için birçok fırsatlar oluşturacağını ifade etti.
Şerif, Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret ederek imzalanan anlaşmanın ticaret ve yatırımların artırılmasını sağlayacağını kaydetti.
Ticaret Bakanı Muş, Pakistan ile ilişkilerin derin kökleri olduğuna dikkati çekerek bugünün, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli dönüm noktası olduğunu söyledi.
Bu anlaşmanın iki ülke arasında hedeflenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak için en önemli araçlardan biri olacağını vurgulayan Muş, anlaşmanın, ikili ticaretin genişlemesi ve çeşitlendirilmesine hizmet edeceğini aktardı.
Muş, Pakistanlı mevkidaşı Kamar ile görüşmesinde anlaşmanın hizmet, yatırım ve e-ticaret sektörüne genişletilmesi için müzakerelerin başlatılmasında mutabık olduklarını kaydetti.
"Serbest Ticaret Anlaşması" vurgusu
Pakistan Ticaret Bakanı Kamar ise bu anlaşmanın iki ülke arasında uzun zamandır müzakere edilen serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına yol açacağını ve onun da imzalanmasının zaman meselesi olduğunu vurguladı.
Pakistan Başbakanlık Ofisinden 21 Temmuz'da yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Türkiye ile Mal Ticaret Anlaşması'nı onayladığı belirtilmişti. Açıklamada, Türkiye'nin Pakistan'a 261 üründe imtiyaz tanıyacağı ve bunların 123'üne katma değer vergisi uygulamayacağı, buna karşılık olarak Pakistan'ın da 130 ürün için Türkiye'ye gümrük tarifelerinde imtiyaz tanıyacağı aktarılmıştı.
Ticaret Bakanı Muş yarın Pakistan'a gidecek
Pakistan'dan dünyaya 'Cemmu Keşmir' çağrısı
Pakistan: ABD'nin hava sahamızı kullandığına dair kanıt yok
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.