Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyelini araştırmak amacıyla hazırlanan "Türkiye için Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Yol Haritası" raporunun yayımlandığını belirtti. Raporda, Marmara ve Karadeniz gibi bölgelerdeki rüzgar enerjisi kapasitesi, derinlik, rüzgar hızı ve ekolojik faktörler analiz edildi.
Yenilenebilir Enerjiye 2035 Hedefiyle Büyük Yatırım
Türkiye’nin enerji dönüşüm sürecine Dünya Bankası’nın verdiği desteğe değinen Lopez, 2035 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesinin 120 gigavata ulaşmasının hedeflendiğini, bunun güneş, karasal rüzgar ve deniz üstü rüzgar enerjisinden oluşacağını ifade etti. Türkiye’nin bu süreçte enerji üretimi, iletimi ve dağıtımına büyük yatırımlar yapması gerektiğini vurgulayan Lopez, enerji üretimindeki özel sektör yatırımlarının yanı sıra, iletim ve dağıtımda kamu sektörüyle iş birliği yapıldığını belirtti.
Enerji Yatırımları İçin 750 Milyon Dolarlık İlk Adım
Dünya Bankası ve Enerji Bakanlığı’nın, Türkiye'nin enerji altyapısını güçlendirmek için gelecek yıl 750 milyon dolarlık bir projeye başlamayı planladıklarını açıklayan Lopez, enerji iletimine yönelik destek projelerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti. Enerji iletim altyapısının dönüştürülmesi için ihtiyaç duyulan yaklaşık 28 milyar dolarlık finansman planının ise çeşitli aşamalarla hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Dünya Bankası’nın Yenilenebilir Enerji Desteği
Dünya Bankası’nın yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme yönündeki küresel eğiliminden bahseden Lopez, Türkiye’nin enerji çeşitlendirme çabalarının banka tarafından yakından takip edildiğini vurguladı. Lopez, Türkiye’nin karasal ve güneş enerjisi potansiyeline ek olarak, deniz üstü rüzgar enerjisi alanında da büyüme hedeflediğini belirtti.
Türkiye’nin 2035’e kadar yenilenebilir enerji kurulu gücünü artırma hedefine ulaşması için gereken yatırım tutarının toplamda 80 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Bu sürecin altyapısını desteklemek amacıyla enerji iletim ağı için 28 milyar dolarlık bir yatırım planı yapılıyor.
Türkiye’nin rüzgârı enerjiye dönüşecek!
Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, enerjide bağımsızlığımız olacak
Türkiye yenilenebilir enerjide hedefini artırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.