<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Almanya'dan 35 milyar euroluk işbirliği----

Türkiye ile Almanya'dan 35 milyar euroluk işbirliği

Türkiye ile Almanya'dan 35 milyar euroluk işbirliği
10 Eylül 2018 - 12:30 www.finansingundemi.com

Alman medyası, Türkiye ve Almanya arasında 35 milyar Euro büyüklüğünde devasa bir demiryolu projesi için anlaşmaya varıldığını duyurdu

Türkiye'nin, yeni demiryolu hatlarının inşası, mevcut olanlarının yenilenmesi ve son teknoloji sinyalizasyon sisteminin kurulması için Almanya ile hükümet nezdinde görüşmeler yapıldığı ifade edildi.

Ülkenin saygın medya kuruluşlarından, haftalık aktüel habercilik dergisi Der Spiegel'in belirttiğine göre, demiryolu hatlarının modernizasyonu için Almanya'nın finansal ve teknik uzmanlık desteğiyle yapılacak dev işbirliğinin boyutu 35 milyar Euro. Spiegel, bu bedelin içerisinde teslim edilecek yeni trenlerin de bulunduğunu iddia etti.

Demiryolu projesinin Siemens'in başında olacağı bir konsorsiyum tarafından yapılması bekleniyor. Siemens, geçtiğimiz nisan ayında TCDD ile 10 adet Valero yüksek hızlı trenin teslimi için 340 milyon Euro tutarında sözleşme imzalamıştı.

ÇİN OLMAYINCA ALMANYA DEVREYE GİRDİ

2. Abdülhamit döneminden bu yana demiryolu hatlarında Türkiye ve Almanya arasında süregelen işbirliğine dikkat çekilen haberde, proje için yetkililerin 3 aydır görüşmeler sürdürdüğü de vurgulanıyor.

Türkiye'nin bu süre zarfında Çin ile de aynı proje için müzakerelerde bulunduğu ancak çıkmaza girilmesinin ardından Almanya hükümetinin Türkiye ile normalleşmeye başlayan ve iyileşme sürecine giren ilişkilerin perçinlenmesi için projeyi fırsat olarak gördüğü ifade edildi.

ALMAN BAKAN TÜRKİYE'YE GELECEK

Haberde, eylül ayı sonunda Almanya'nın Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Thomas Bareiß tarafından Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirileceği ve finansman konusunun görüşüleceği söylenirken Türkiye'nin düşük faizli kredi ve ihracat garantisi istediği iddia edildi.

Almanya hükümetinin herhangi bir söz vermediği ancak mali destek konusuna sıcak baktığı da gelen haberler arasında. Mart ayında kurulan koalisyon hükümetinin ortağı olan sosyal demokrat SPD, Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı ve artan enflasyon nedeniyle Türkiye'ye destek verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Spiegel'in haberiyle ilgili Alman ve Türk hükümetlerinin yanı sıra Siemens kanadından da henüz bir yorum yapılmış değil.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Eylül 2018 09:31

    Yerli ve milli olmak, böyle mi olunuyor!

  • Ocaktan10 Eylül 2018 16:07

    Arkadaşlar Almanya bir dünya devidir. Nasıl ki Türkiye'deki başkan, bakan, asker, bürokrat, vali, kaymakam Alman malı araç kullaniyorsa, trenleri de Almanlardan almalıyız. Maalesef 2. Sınıf ülkelerde başkanlar yerli ve milli makam araci, uçak, helikopter kullanmaz.

  • Hayri10 Eylül 2018 16:04

    Almanya ile ara düzeltmek için ihale veriliyor işte. Sen bize ses etme, biz de seni görelim hesabı

  • Mucit10 Eylül 2018 14:49

    Her demiryolu aracına bir chip takılıp, hangi vagon veya araç nerede merkezi bir şekilde ilenebilir. TIR larda kullanılıyor. Hem çeken ve çekilne araçlar daha verimli kullanılır hem de belki kazaların önlenmesinde de kullanılabilir. Tren dizisi teşkilinde de otomasyon sağlanmış olur. Hangi vagonda hangi yük var, hangi vagonlar hangi tren setinde görülür, özellikle lojistik sektörü ile entegrasyon sağlanır, yük taşıtanlar yüklerini takip edebilir. Yapılmayacak şey değil. Machine to Machine iletişimde vergi daha az.

  • gokhan temiz10 Eylül 2018 14:31

    35 milyar euro degil 5 milyar euro arge harcamasi yapilsa zaten tr de yapilabilir hala savurganliga devam

  • Misafir10 Eylül 2018 14:09

    Nazi özrü

  • KERİM 10 Eylül 2018 13:57

    ASELSAN SİNYALİZASYON İŞİNİ ÇOK GÜZEL HALLEDER ELEKTRONİK İŞİNİ

  • Borsacı10 Eylül 2018 13:55

    Haber mantıklı. Çin ve Orta Asya'dan ile Avrupa arasında taşımacılık için gerekli. O kadar yatırım yapıldı demiryolu payı artmadı çünkü bütünsel olarak tüm projeler bitmeden atıl kalıyor yollar. Editne'den Kars'a, Ağrı'ya, Diyarbakır ve Mardin'e oradan Orta Asya, İran ve Körfez ülkelerine çift hatlı yüksek hızlı demiryolu gerekir. Kendi paramız ile bu işin bitmesi 10 yıllar alır. 3.köprü bitti üzerinden demiryolu geçecekti o yapılamadı. İstanbul'dan en az 4 hat geçmesi lazım, eski yol banliyö hattı oldu, yük ve yolcu tren hattı yok. İstanbul-Ankara arasında daha kısa hattan tekrar bağlanması lazım mevcut YHT hattı doğu ve Güneydoğu ve Akdeniz hepsi açılınca yetersiz kalır. 12 saatten daha az sürede Edirne'den Kars'a gidilebilmeli.

  • Yorum10 Eylül 2018 12:45

    Niye kendimiz yapmıyoruz biz uçak yapıyoruz helikopter yapıyoruz araba yapıyoruz denizaltı yapıyoruz gemi yapıyoruzama sinyalizasyon yapamıyoruz parayı çar çır etmeyin zaten açık var