BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye için kötü haber----

Türkiye için kötü haber

Türkiye için kötü haber
10 Aralık 2013 - 16:40 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Türkiye için 2013 büyüme tahminini düşürdü

Goldman Sachs tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de bugün açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamları değerlendirildi. Kurum piyasa beklentileri doğrultusunda ancak, kendi beklentisinin altında kalan büyüme verilerinin ardından 2013 büyüme beklentisini aşağı çektiğini duyurdu.

Goldman'ın raporunda şöyle denildi;

"GSYİH artışı yıllık yüzde 4.4 seviyesinde oldu. Piyasa beklentisi yüzde 4.2 civarında ancak bizim beklentimiz ise yüzde 5.4 düzeyinde oluşuyordu. Büyüme yıllık bazda bir önceki çeyreğe göre önemli bir değişim göstermedi ancak çeyreklik bazda ikinci çeyrekte yüzde 8.4 olan büyüme üçüncü çeyrekte yüzde 3.5'e geriledi.
Bugün açıklanan veriler dış dengelenmede düzelmenin öncü işaretlerini verdi. İthalat üçüncü çeyrekte bir öncekine göre yüzde 4.9 oranında gerilerken, yerel talebin de gerilediği gözlendi. Özel sektör yatırımları ise güç kazandı. Eğilimin tüketimden yatırımlara doğru yönelmesi cesaret verici bir gelişme çünkü Türkiye gelişen piyasalar içinde en yüksek tüketim oranına sahip ülke.
Bugün açıklanan verilerin ardından 2013 büyüme beklentimizi mekanik olarak yüzde 4.5'ten yüzde 4'e düşürüyor ve 2014 büyüme beklentimizi yüzde 2 olarak koruyoruz.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)