<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye için büyüme tahmini yükseldi----

Türkiye için büyüme tahmini yükseldi

Türkiye için büyüme tahmini yükseldi
24 Ağustos 2017 - 09:00 www.finansgundem.com

HSBC, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 4'e çekti

HSBC, Türkiye için 2017 büyüme tahminini yüzde 3'ten yüzde 4'e yükseltti.
HSBC yaptığı değerlendirmede, yılın ilk yarısı için büyüme beklentisini yüzde 1,0'den yüzde 2,6'ya, 2.çeyrek için beklenti yüzde 5,1'den yüzde 5,6'ya çıkarıldı.
Ancak 2018 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 2,8 olarak koruyan HSBC, hükümetin ise hali hazırda yüzde 5,0 büyüme beklediğini hatırlattı.
HSBC, hükümete göre daha az yapıcı olmalarının iki nedeni olduğunu belirttiği raporunda, bunlardan ilkinin bu yıl Kredi Garanti Fonu ile sağlanan tüketim büyümesinin, benzer bir program ortaya konmadığı takdirde yavaşlayacak olması olduğunu ortaya koydu. İkinci nokta olarak ise bütçe açığını GSYH'nın yüzde 1,1'i seviyesinden 2,1'e yükselten cari mali teşviklerin sürdürülebilir olmamasını işaret etti.
Para politikasının gevşetilmesinin bir seçenek olduğunu ifade eden HSBC, ancak çekirdek enflasyonun yüzde 10 civarına saplandığı ortamda TCMB'nin agresif bir gevşeme döngüsüne gücünün yetmeyeceğini savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)