Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fransa'nın askeri darbeyle gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye verdiği devlet nişanı ve ve Sisi için yapılan karşılama törenleri dünya basınında eleştirilerin hedefi olmayı sürdürüyor. Fransa'nın Türkiye'yi insan hakları ihlalleriyle nam salan Sisi'den daha büyük tehdit olarak görülmesi eleştirilerin büyük bir kısmını oluşturuyor.
İngiliz Independent gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye Fransız Legion d'honneur onur nişanını, onu Fransız silah endüstrisinin sadık müşterisi olduğu için ödüllendirmek adına verdiğini yazdı.
Gazetenin haberinde, Paris ziyaretinde Sisi'ye onur nişanı verildiği törene Fransız gazetecilerin davet edilmediği ve Paris yönetiminin buna ilişkin resmi açıklama yapmadığı belirtildi.
Buna ilişkin Fransız basınında da görüntülerin yayımlanmadığını, bunların Mısır medyasında yer aldığı ifade edilen haberde, Paris'teki Amerikan Üniversitesi'nde Profesör Ziad Majed'in sözlerine yer verildi.
Majed, Fransız yetkililerin zor durumda kaldığını, bu nedenle törende Fransız gazetecilerin yer almadığını kaydetti.
Fransa'nın "Sisi rejiminin" ülkedeki baskılarının normalleşmesinde rolü bulunduğunu kaydeden Majed, "Aşırıcılıkla mücadele konusunda bir mesaj vereceğiniz zaman, en kötüsü suçsuzluğu kabul etmek ve ilişkilerde şart aramamak olur. Bu çifte standardı ve insan hakları ihlallerini kabul etmenin bir yoludur. Bu, radikalizmin her türlüsü için mükemmel bir koşuldur." yorumu yaptı.
Haberde, Mısır'da insan hakları savunucusu 3 kişinin tutuklandığı ve daha sonra serbest bırakıldığı hatırladı.
İnsan Hakları İzleme Örgütünün, "Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı döneminde, Mısır on yıllardır en kötü insan hakları krizini yaşadı." ifadesinin yer aldığı haberde, Macron'un Sisi ile düzenlediği basın toplantısında, Mısır ile ekonomi ve savunma alanındaki iş birliğini, insan hakları konusunda fikir ayrılığı nedeniyle şartlandırmayacağını açıkladığı hatırlatıldı.
Haberde, Fransa'nın Mısır'a yaptığı silah satışlarından faydalandığı, Sisi'nin Paris'te, savaş uçakları da üreten Airbus ve Dassault Aviation şirketlerini ziyaret ettiği belirtildi.
Darbeyle yönetime gelen Sisi'nin Elysee Sarayı'nın kendisine verdiği meşruiyetin "tadını çıkardığı" kaydedilen haberde, Mısır'da basının ve sosyal medyanın Sisi'nin Paris'teki temaslarını içeren fotoğraflarıyla dolu olduğunu aktarıldı.
"Paris'in dünyadaki diplomatik ve ekonomik etkisi ile askeri gücü azalıyor" ifadelerine yer verilen haberde, "(Fransa için) Mısır, Türkiye'nin hedeflerine karşı gelmek için bir güç oldu. Paris, Türkiye'yi kendi çıkarlarına yönelik tehdit oluşturan önemli sorun olarak tanımladı. Türkiye'nin oluşturduğu tehdit Rusya ve Çin'den daha büyük." değerlendirmesinde bulunuldu.
Mısır'ın Fransa'ya Libya, Doğu Akdeniz ve Sudan'da etkisini koruması için yardım ettiği ifade edilen haberde, Mısır bunu yaparken Fransa'nın bu ülkeye, insan hakları ihlallerine rağmen, silah sattığı ve diplomatik destek sağladığı vurgulandı.
Haberde, Fransız siyasetçilerinin uzun süre boyunca Sisi'nin Orta Doğu'da istikrarı sağlayabileceği ve radikalleşmeyle mücadele edebileceği fikrine kapıldığı belirtildi.
Şeref Nişanı olarak da bilinen Ordre national de la Legion d'honneur, Napolyon Bonapart'ın 19 Mayıs 1802 tarihinde imzaladığı bir kanun ile Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı olarak kabul edildi.
Nişan devlet başkanları başta olmak üzere siyaset ve sanat camiasından birçok kişiye veriliyor.
Sisi, 6-9 Aralık'ta Paris'e ziyaret gerçekleştirmişti. Macron'un Sisi'yi kırmızı halılarda karşılanmasına tepki gösterilmişti. Uluslararası insan hakları örgütleri, Macron'dan, Sisi'ye Mısır'daki "insan hakları ihlalleri" ile keyfi nedenlerden dolayı tutuklanan aktivist ve insan hakları savunucularının serbest bırakılması konusunda baskı yapmasını istemişti.
Macron'un misafiri tepki yarattı
Erdoğan: Fransa bir an önce Macron'dan kurtulsun
Fransa'da son 24 saatte 13 bin 406 yeni korona virüs vakası
Natoda birlikte olduğumuz Fransa rusyadan üç buçuk atan Fransa yı koruyan Fransa bizi tehdit olarak görüyormuş yani bizim natoya alınma sebebimiz bile bizim onlar için tehdit olarak görülmemizi engellememiş öyleyse biz aradan çıkalım natoda kalmaya devam ama Fransa kıçını kendi korusun yeni strateji bu ayrıca rusya akdenizde Monako açıklarında tur atması yakındır
Fransadan 100 adet yeni nesil raffel alsaydık dünyanın en iyi insanı biz olurduk ama macron u bilgilendirirlerse iyi olur türkiyenin ne kadar çürük çabuk bozulan ucuz malzemeli Fransız arabası aldığını bilmiyor galiba
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.