Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörlerinden Boydaklar, Türkiye Finans'ın Suudi bankaya satışından aldığı 540 milyon doları buharlaştırdı. Sabah gazetesinden Dilek Güngör'ün haberine göre satıştan aldıkları parayı yabancı özel bir bankadaki hesaplarına aktaran Boydaklar, küçük bir kısmını Fetullah Gülen'in "Paranızı Bank Asya'ya yatırın" talimatı verdiği 2014'te buraya gönderdi. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) izini sürdüğü parayla ilgili Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi devreye girdi. Satış parasının yattığı özel yabancı bankadan hesap hareketlerine ilişkin talimatlar istendi. Özel banka hesaba ilişkin dokümanların 'sehven' imha edildiğini belirterek, mahkemenin istediği evrakları sunmadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) delillerin karartıldığı, satıştan gelen paranın doğrudan örgüte aktarıldığı gerekçesiyle akıbeti belirsiz 540 milyon doların müsaderesi için dava açacak.
2007'DE SATTILAR
Boydaklar, Ülker Grubu ile birlikte finans sektöründe hizmet veren kurumları Anadolu Finans ve Family Finans'ı, 2005'te Türkiye Finans Katılım Bankası adı altında birleştirdi. 2007'de bankanın yüzde 60 hissesini, 1 milyar 80 milyon dolara Suudi bankaya sattı. Satış sonrası Ülker ve Boydaklar ellerinde bulundurdukları yüzde 20'şer hisse ile banka yönetiminde stratejik ortaklık misyonlarını sürdürmeye devam ettiler. Satış sonrasında iki ortağın payına ayrı ayrı 540 milyon dolar düştü.
HAVUZ HESABINDAN TRANSFER
FETÖ soruşturmalarında Merkez Çelik şirketi serverlarında ayrı muhasebe kayıtları tuttukları belirlenen Boydaklar, satıştan gelen parayı havuz hesapta buharlaştırdı. Türkiye Finans'ın satış geliri özel yabancı bir bankada tutuldu. Daha sonra şahsi hesaplardan paranın cüzzi bir kısmı Bank Asya'ya transfer edildi. Tam 17-25 Aralık'taki hükümeti devirme operasyonunun ardından Mustafa Boydak'ın hesabından 17 Şubat 2014 tarihinde 3 milyon TL, 20 Ocak 2014'te Bekir Boydak'ın hesabından 2 milyon TL Bank Asya'daki hesaplara aktarıldı. Memduh, Bekir, Şükrü ve Yusuf Boydak'ın hesaplarından 2'şer milyon dolar da Mustafa Boydak'ın hesabına gönderildi. Mustafa Boydak'ın hesabından da FETÖ iltisakı sebebiyle kamu görevinden atılan Mehmet A. Gökçe'ye para gönderildiği tespit edildi.
ÖZEL BANKA 'SEHVEN' KAYBETMİŞ
MASAK incelemelerinden sonra Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, şirketin muhasebe kayıtlarında karartılan paranın nasıl buharlaştığının arkasındaki sır perdesini aralamak için özel yabancı bankadan hesap hareketlerine ilişkin kayıtları istedi. Ancak özel Banka belgelerin sehven imha edildiği gerekçesiyle hesap hareketlerine ilişkin dokümanları vermeyerek delilleri kararttı.
MÜSADERESİ İSTENECEK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Boydaklar'ın delilleri kararttığı kayıp 540 milyon doların müsaderesi için dava açmaya hazırlanıyor. Boydaklar'ın Türkiye Finans'ın kuruluşunda emanetçi oldukları, bankanın satışından gelen paranın direkt örgüte aktarıldığı, para transferlerine ilişkin delillerin gerek Merkez Çelik bünyesindeki muhasebe programlarıyla gerekse özel yabancı bankanın kayıtlarından karartılması nedeniyle Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılacak davanın yanı sıra Yargıtay'da da müsadere talep edilecek.
zamanında tedbir alınmazsa olacağı bu.
Yahu Yabanci ozel banka kayitlari sehven imha nasil etmis!!! Yokmudur Bunun yerel bankacilik otoritesi. Bilgisayar caginda kayit imha olmus demek veremem demek.
Satış 2007 de yapılmış deniyor. Zaten o para 2014'e kadar kalmaz ki :'(
Bankayı kendileri kurmuş, kendileri satmış. Devletten teşvik almamış, vergi kacirmamis. Burada suç ne?
Karun gibi semirmiş hain fetöcüler
Tek kelimeyle ALLAH belanızı versin
Para para para
Hain FETÖ !!!
Acaba gözmü yumuldu!?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.