BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye dünyaya salyangoz ihraç ediyor!----

Türkiye dünyaya salyangoz ihraç ediyor!

Türkiye dünyaya salyangoz ihraç ediyor!
21 Ekim 2024 - 16:40 www.finansgundem.com

Türkiye'de ihracat oyuncuları arasına her yıl yeni bir ürün ekleniyor. Ülkemizde tüketilmeyen deniz salyangozlarının yurtdışına satışı her geçen yıl artış gösteriyor.


Türkiye ekonomisinde katmadeğerli ürün arayışı devam ederken, Türk iş adamları, deniz sektöründeki ürün yalpazesine eklediği deniz salyangozunun ihracatında önemli bir seviye atladı. DKİB rakamlarına göre Deniz salyangozundan 14,4 milyon dolar gelir elde edildi.


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Türkiye'de tüketimi olmayan deniz salyangozu artık yurtdışına pazarlanıyor.Bu kapsamda Ocak-eylül 2023'te 14 milyon 419 bin 13 dolar olarak kayıtlara geçen deniz salyangozu ihracatı, bu yılın aynı döneminde 14 milyon 428 bin 478 dolar oldu. Geçen senenin 9 aylık döneminde 1326 ton olan ihracat miktarı, bu yıl 1352 ton olarak gerçekleşti.

DÜNYAYA SALYANGOZ SATIYORUZ
Türkiye'den bu dönem Güney Kore Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, İspanya, Tayvan, ABD, İtalya, Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve KKTC'ye deniz salyangozu satıldı.


SALYANGOZU EN ÇOK KORE ALIYOR
Güney Kore Cumhuriyeti 6 milyon 531 bin 347 dolarla ihracat gerçekleşen 11 ülke arasında liderliğe yükseldi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, deniz salyangozunun iç piyasada tüketimi olmadığı için tamamının işlenip ihraç edildiğini söyledi. İşlenip ekonomiye kazandırılan deniz salyangozu ihracatının her geçen yıl artarak devam ettiğini vurgulayan Kalyoncu, o nedenle de üretiminin artırılması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)