Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği, sadece AB tarafından onaylanan aşılardan oluşan bir Aşı Pasaportu hazırlayıp “sadece bu aşı pasaportu ile seyahat serbestisi” getirirken, benzer adım Çin'den geldi. AB Pasaportu'na karşı bir tür “Çin aşısı pasaportu” çıkıyor.
KAPIDA TARAMA VE TEST
Alman medyasında Çin'in, sadece Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısından olanları sorunsuz ve başka bir kısıtlama olmadan almaya başlayacağı belirtildi. Türkiye, Çin aşısını uyguladığı için, bunu kanıtlayanlar, Çin'e “kapıda mecburi test veya karantina şartı” olmadan girebilecek.
Aynı şey Avrupalılar için geçerli değil. Avrupalılar, Çin'e her gidişinde uzun ve zorlu test süreçlerinden geçiriliyor çünkü AB aşıları kabul edilmiyor.
AVRUPALI'YA İKİNCİ AŞI!
AB üyesi ülkelerin büyük çoğunluğu, sadece AB içinde onaylanan aşıları uyguluyor ve buna dayalı bir Aşı Pasaportu hazırlıyor. Alman Der Tagesspiegel gazetesi Çin‘in, ülkeye sorunsuz giriş iznini sadece Çin aşısı yaptıranlara verme çalışması yaptığını, bunun ekonomik bağlantılar nedeniyle Çin'e sık ziyaret eden Avrupalıları olumsuz etkileyeceğini yazdı.
AB ya da başka bir batı ülkesinde aşı yaptırmış olanların, orada bir daha Çin aşısı ile aşılanıp aşılanmayacağı bilinmiyor. AB ve diğer bir çok batı ülkesi, Çin aşısının klinik denemelerinin AB ile ABD'deki düzenlemelere uygun olmadığını, aşıya güvenin az olduğunu savunuyor.
RUS AŞISINA FABRİKA YOK
Öte yandan Rus aşısının üretimi için Almanya'da fabrika arayışı sürüyor. Şu ana kadar uygun bir yer bulunamadığı, bulunan yerlerin sahiplerinin de ret cevabı verdiği, son olarak Bavyera'da bir fabrikayla ilgilenildiği belirtiliyor.
Rus aşısının sonbaharda Almanya'da olması bekleniyor. Ancak o zamana kadar diğer aşıların çoktan yetişmiş olacağı hesaplanıyor. Çin aşısı gibi, Rus aşısının klinik deneylerinin AB ve ABD standartlarında olmadığı da biliniyor. Bu nedenle çok az kişinin Sputnik V yaptırmayı kabul edeceği sanılıyor.
Çin'de dijital aşı pasaportu uygulaması başlıyor
Avusturya’da 'bölgesel karantina' adımı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.