<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Türkiye bölgenin finans limanı olmalı'----

'Türkiye bölgenin finans limanı olmalı'

'Türkiye bölgenin finans limanı olmalı'
08 Kasım 2012 - 08:46 www.finansgundem.com

Özince, “Bizim bundan sonraki hedefimiz buradaki pozisyonumuzu daha da genişletmek olmalı” dedi

Türkiye İş Bankası iştiraklerinden olan İş GYO, İzmir'de Ege Perla ismiyle 150 milyon dolarlık projesine başlarken, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de kente yatırıma devam edeceklerinin müjdesini verdi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükselterek yatırım yapılabilecek ülke konumuna yükseltmesini yıllardır sürdürülen istikrarlı yönetimin bir sonucu olduğunu belirten Özince, ülkenin istikrarlı pozisyonunu bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.
Yeni Asır Gazetesinin haberine göre, yıllardır Türkiye'nin kredi notunun artırılması gerektiğini, ekonomideki performansı görünce isyanda ettiklerini açıklayan Özince, "Bizim hakkımız bu değildi. Yayımlanan yatırım yapılacak ülkeler listesinde Türkiye ile kıyaslanmayacak ülkeleri görüyoruz. Bizim bundan sonraki hedefimiz buradaki pozisyonumuzu daha da genişletmek olmalı. Diğer kredi derecelendirme kuruluşları da bunu izleyecektir. Türkiye 1990 yıllarda kısa bir süre elde ettiği bu pozisyonu bundan sonra istikrarla sürdürecektir. Yatırım yapılamayacak ülke kriterlerini sürdürüyor olsaydık bankacılık sektörümüzde haksız rekabet olacaktı. Türkiye'de bundan sonra kurumsal yatırımcılar ve uluslararası fonlar artık daha çok yatırım yapacaklar" dedi.
Türkiye'nin bundan sonra yatırım yapılacak ülke konumunu sürdürmesi ve geliştirmesi gerektiğini dile getiren Özince, kısa vadeli çarpıcı sonuçlardan çok sermaye piyasasının derinleştirilmesi amacıyla kullanılması gerektiğini kaydetti. Özince, Türkiye'nin bundan sonra bu bölgenin finans ve teşebbüs limanı olması için bu sonucu çok iyi değerlendirebileceğini vurguladı. Dünyanın birçok yerinde sıkıntılar yaşandığını ama Türkiye'de bankacılık sektörünün çok iyi durumda olduğuna dikkat çeken Özince, bunun bir raslantı olmadığını, bankaların ve kurumların iyi yönetildiğini ifade etti.
Türkiye'de faiz oranlarının piyasada belirlendiğini açıklayan Özince, ticaretin dengeyi bozmayacağını bilakis hacmi artıracağını vurguladı. Türkiye'de faiz oranlarının enflasyon karşısında yatırımcısını üzmeyecek bir oranda devam edeceğini dile getiren Özince, "Burada tasarruf sahibi 'faiz beni enflasyona karşı bile koruyamıyor' dememeli. Faizin Türkiye'deki gibi ülkelerde tasarrufların enflasyon karşışında erimeyeceği Faiz oranı elde etmesini, enflasyonun üzerindeki faiz oranında da borçlanmaya izin vermesini yeğlerim" diye konuştu.
Euro bölgesindeki krizin de süreceğini ancak Türkiye'nin bugüne kadar buna uyum sağladığını, ihracatta alternatif pazarlar yaratmayı başardığını açıklayan Özince, Avrupa'nın siyasi istikrar sorunu yaşadığını, geçmiş yıllarda Türkiye'de olduğu gibi zayıf koalisyon dönemlerini yaşadığını savundu. Türkiye deki en büyük sıkıntının ise çevre ülkeleri barışı ve ilgili sosyo dinamikleri ile ilgili yaşadığı sıkıntılar olduğunu belirten Özince, her şeye rağmen bunun yönetilebileceğini düşündüğünü, ekonomik yönden ise bir sıkıntı görmediğini, grup olarak bu nedenle yatırımlara ciddi bir şekilde devam ettiklerini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)