BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye Avrupa'yı çökertecek----

Türkiye Avrupa'yı çökertecek

Türkiye Avrupa'yı çökertecek
29 Kasım 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

S&P'nin raporunda, Türkiye ve Brezilya'nın Avrupa ekonomisini resesyona sokabileceğini yazdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, gelişmekte olan piyasalarda bülümenin tahmin edilenden daha fazla yavaşlaması halinde avro bölgesi ekonomisinin 2014 yılında son 6 yılda 3. kez olmak üzere resesyona girebileceği uyarısında bulundu.
S&P'nin, Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika baş ekonomisti Jean-Michel Six yaptığı değerlendirmede Türkiye ve Brezilya gibi kalkınmakta olan ekonomilerini Dünya'nın büyük merkez bankalarının politikalarından etkilenmeye çok yüksek oranda açık olduklarını ve bu ülkelerin büyümesinde düşüşün avro bölgesini ağır vurabileceğini söyledi.
Six, "Gelişmekte olan pipyasaların beklentilerden daha fazla yavaşlamasından kaynalanabilecek bir dış şok durumunda, avro bölgesinde büyümenin düştüğünü ve 3. kez resesyona girildiğini görebiliriz" diye konuştu. 
Six, avro bölgesi için gelişmekte olan piyasa riskinin özellikle Türkiye, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Endonezya'dan geldiğini belirterken, bu ülkeleri 'kırılgan beş' olarak tanımladı. Sİx, bu ülkelerin yüksek cari işlemler açıklarının ve uluslararası sermaye akışlarına kırılganlıklarının, ornların global merkez bankası likiditesinde bir düşüşe karşı oldukça riskli hale getirdiğini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Komik29 Kasım 2013 18:16

    Yabancıların düştükleri tuzaktan kurtulabilmeleri için bakalım daha neler duyacağız:)

  • cef29 Kasım 2013 14:50

    ky in problemi her seye süpheci yaklasimidir. Bu raporlar altin degerindedir. Uzun vadede tutarlidir. Bu raporlara inananlar ekgyo da simdiki hacmi yapanlardir.

  • kral29 Kasım 2013 13:39

    yatırım alanı çin rusya g. kore uzakdoğu parlayan yıldız tr. riski alınmaz

  • pırtiye29 Kasım 2013 12:53

    bu karar üzerine ancak kocaman bir PIRT yaparım

  • Hakkı 29 Kasım 2013 10:38

    S@p. (Siyonist parti).

  • ali uzun29 Kasım 2013 10:37

    bunların hepsi düzenbaz....resmen manıpulasyon yapıyor.ve bizimle oynuyorlar...

  • borsavirus29 Kasım 2013 07:49

    ? bide burdan yaktık. tercüme edeyim; nisan-mayıs aylarına kadar lider şirketleri düşük fiyattan toplayıp bol temettü almak için fiyatların inmesini istiyorlar..hollandanın notu iniyor, Türkiye en kabahatli ülke oluyor öyle ml? komiksin SP....bu nasıl bir ekonomi değerlendirmesi çok komik yaw...