BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Türkiye avantajlı'----

'Türkiye avantajlı'

'Türkiye avantajlı'
29 Mayıs 2013 - 10:53 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Araştırma Müdürlüğü, dünyaca ünlü analist John Bollinger’i ağırladı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Dünya çapında iki ödül kazanmış olan ve sekiz farklı dile çevrilen “Bollinger Bantları Hakkında” kitabının yazarı, “Yetkili Finansal Analist” ve “Yetkili Piyasa Teknisyeni” unvanlarına sahip yatırım dünyasının en etkin analistlerinden John Bollinger, “Bollinger Band” olarak adlandırdığı, birçok analitik programa entegre edilebilen teknik çalışmalarını anlattı.
Bollinger Bantları’nın oluşma sürecini anlatan John Bollinger; 1981 yılında son derece popüler bir borsa sistemi mevcut olduğunu belirterek, "O dönemde, piyasadakiler güçlü kazanımlar elde etti. Ancak sonrasında o gün analiz amaçlı kullanılan grafikler, ilgisini yitirdi. Revizyona gitmemiz gerektiğini biliyordum. Öncelikle Yarı Logaritmik Ölçek’e geçiş yaptık, ardından da Doğrusal Ölçek’e geçiş gerçekleştirdik. Sonrasında da Fiyat Bantları kullanmaya başladık. Japonya’ya yaptığım bir seyahatte Mum Grafik ile tanıştım. Piyasalarda açılış ve kapanışa dair bilgiler aktaran Mum Grafik ile Fiyat Bantları’nı birleştirerek Bollinger Bantları’nı oluşturdum. Bollinger Bantları’nda seviye yüksekse fiyat yüksektir, seviye düşükse fiyat da düşüktür. Kırılgan piyasalarda dinamik ve değişken durumlar oluşturabilen riskleri Bollinger Bantları’nın alt ve üst bantlarında görebilmek mümkün” ifadelerini kullandı.
“Borsa İstanbul’da yaşanan değişim Türk yatırımcılarının küresel pazarlarda yer alma isteğiyle doğru orantılı”
Borsa İstanbul’un yaşadığı değişime dair yorumlarını aktaran Bollinger; “Bugün küresel piyasalar, çok hızlı bir biçimde değişim yaşıyorlar. Ülkeler de yerel pazarlarını bu değişime ayak uydurmaları için destekliyorlar. Yaşanan değişim, her şeyiyle Türk yatırımcılarının küresel pazarlarda yer alma isteğiyle doğru orantılı. Altı ay önce oturup da ‘biz değişmeyeceğiz’ deseydiniz ben de size ‘dünya nasıl olsa değişecek’ derdim” dedi.
John Bollinger, Türkiye ekonomisi ve son dönemde üç farklı kredi derecelendirme kuruluşundan gelen not artırımına ilişkin olarak da şunları kaydetti:
"Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun neden böyle bir not artırımına gittiğine dair yorum yapmaktan öte bana göre en büyük etken sahip olduğunuz bağımsız kur, yani Türk Lirası’dır. Türk Lirası, Türkiye’ye çok büyük bir avantaj sağlıyor. Euro Bölgesi’ne baktığımız zaman öngörülmeyen bir sahne ile karşı karşıyayız. Ayrıca İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler de rekabette yer alabilmek adına eski para birimlerine dönmeye çalışıyorlar. Euro Bölgesi’ndeki sıkıntılar nasıl çözülür bilemem ancak Türkiye, bu oluşum dışında kaldığı için çok şanslı olduğunu fark etmeli. Türk Lirası, Türkiye’ye ekonomik bir avantaj sağlıyor, bu da kredi derecelendirme kuruluşları tarafından not artışı olarak değerlendiriliyor.”
Yatırımcılar arasında yaygın bir şekilde kullanılıyor
Bollinger Bantları, 1980’li yıllarda John Bollinger tarafından türetilen ve günümüzün en çok tercih edilen teknik analiz araçlarından biri olarak kabul edilmektedir. Piyasalardaki fiyatların yönü hakkında bilgi veren Bollinger Bantları, yatırımcılar arasında yaygın bir kullanıma sahip.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)