Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Para Fonu (IMF), ülkelerin Eylül ayı altın rezervi faaliyetlerini açıkladı. Buna göre Türkiye, Kazakistan ile birlikte altın rezervini artıran ülkeler arasında yer aldı. Türkiye Merkez Bankası, Eylül’de altın rezervlerini 2,91 ton artırarak, 490,261 tona çıkardı. Dünyanın en fazla altın rezervine sahip 11’inci ülkesi olan Türkiye, böylece üst üste üç çeyrek boyunca altın rezervini artırmış oldu. Türkiye Ağustos ayında da altın rezervlerini 23 ton artırmıştı. Eylül’de altın rezervini artıran diğer bir ülke Kazakistan ise 2,5 ton artışla toplam rezervini 137 tona çıkardı. Azerbaycan, Belarus, Kuveyt, Kırgızistan, Sırbistan ve Ukrayna da Eylül'de altın rezervlerini artıran ülkeler arasında yer aldı.
RUSYA’DAN BİR İLK
Dünyanın en büyük yedinci altın rezervine sahip Rusya ile Eylül ayında bu yıl ilk kez altın rezervinde düşüş gördü. Rusya’nın altın rezervi 0,4 tonluk erimeyle 1,015.1 tona geriledi. Rusya Ağustos’ta altın rezervini 13 ton artırarak, 1,016 tona çıkarmıştı. Kanada ve Meksika da Eylül'de altın satan ülkeler arasında yer aldı.
MB'LER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Merkez bankaları, 2010’dan sonra net satıcıdan net alıcıya yükseldiği için altın yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Merkez bankalarından gelecek altın hamleleri değerli metalin fiyatındaki seyri de belirliyor.
SON 30 YILIN DİBİNİ GÖRDÜ
Nisan ayında Güney Kıbrıs Merkez Bankası, nakit sıkıntısından kurtulmak için elindeki altın rezervlerini satabileceğini duyurmuş, bunun Avrupa genelinde bir trende dönüşeceğinden endişe eden yatırımcılar, altının onsunu son 30 yılın en düşük seviyesine çekmişti. Altının onsu yılın bu zamanına kadar yüzde 19 değer kaybetti. Altın bu şekilde 12 yıldır devam eden yatırımcısına kazandırma trendini zarara çevirme riski de taşıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.