BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTurkcell'in iştiraki borcunu ödeyemedi----

Turkcell'in iştiraki borcunu ödeyemedi

Turkcell'in iştiraki borcunu ödeyemedi
02 Şubat 2012 - 08:44 www.finansgundem.com

Turkcell'in iştiraki Astelit 323 milyon dolar borcunu zamanında ödeyemedi

Ödenmeme olasılığı olan Finanscell'in borcu Turkcell garantörlüğündeydi. Turkcell Yönetim kurulu, Finanscell'e verilen garanti süresini uzatıp uzatmamayı değerlendiriyor
Turkcell'den konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:
Şirketimizin %55 ve System Capital Management'ın ise %45 oranında iştiraki olan Euroasia Telecommunications Holdings BV ("Euroasia")'nin %100 iştiraki olan Astelit'in, Euroasia'ya 150 milyon ABD doları tutarında ve şirketimizin %100 iştiraki olan Financell BV'e ("Financell") ise 173 milyon ABD doları tutarında kredi borçları bulunmaktadır.
Turkcell Yönetim Kurulu krediler için Astelit'e feragatnameler vererek ödeme vadelerini 1 Şubat 2012 tarihine kadar uzatmıştır. Ancak Turkcell Yönetim Kurulu 1 Şubat 2012 tarihinde yapılan toplantıda feragatnameleri uzatmayarak borç ödemelerinin yeniden ertelenmesini onaylamamıştır.
Sonuç olarak Astelit toplam 323 milyon ABD doları tutarındaki kredi borçlarını vade tarihinde ödeyememiş olup, kredi sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getirememiştir.
Astelit'in Financell'e olan borç geri ödemelerini gerçekleştirememesi sebebiyle, Financell bankalara olan tamamı Turkcell garantörlüğündeki borçlarını geri ödeyemeyebilecektir ve Financell kredi anlaşmalarından doğan yükümlülüklerini yerine getiremeyebilecektir.
Turkcell Yönetim Kurulu, Financell'e verilen garanti süresinin kredi sözleşmelerinin yükümlülükleri çerçevesinde uzatılıp uzatılmaması konusunu değerlendirmeye devam etmektedir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)