Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde 1 milyon TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen vergi borçlarını içeren 5 bin 579 isme yer verirken, 1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında kesinleşen ve toplam miktarları 1 milyon TL'yi aşan tarhiyatlara ilişkin listesinde toplam 759 borçlu mükellefin isimlerini açıkladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB), vergi yüzsüzlerini teşhir etti. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde 1 milyon TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen vergi borçlarını içeren 5 bin 579 isme yer verirken, 1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında kesinleşen ve toplam miktarları 1 milyon TL'yi aşan alacaklara ilişkin listesinde toplam 759 borçlu mükellefin isimlerini açıkladı. GİB'in vergi yüzsüzleri listesinde İmar Bankası ve şubeleri başta olmak üzere, belediyeler ve kamuoyunun yakından tanıdığı bazı şirketlerinde aralarında bulunduğu birçok isim var.
Gelir İdaresi Başkanlığı 1 milyon TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen vergi borçlularını içeren liste ile 1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında kesinleşen ve toplam miktarı 1 milyon TL'yi aşan alacaklara ilişkin listeyi açıkladı.
Listede yer alan şirketler arasında iflas eden İmar Bankası ve şubeleri en çok vergi borcu bulunanlar arasında dikkat çekti. Listenin ilk 4 sırasında İmar Bankasına zarara uğratması nedeniyle hüküm giyen İmar Bankası eski Genel Müdürü Hilmi Başaran 659 milyon 350 bin 476 TL ile birinci sırada yer aldı. Bunu her biri 497 milyon 958 bin 913 TL borç ile Merkez Yatırım A.Ş.'nin eski Genel Müdürü Mustafa Akar, Bahattin Uzan ve Yeşim Öztürk takip etti.
Liste 112 sayfadan oluşuyor
Türkiye genelinde 5 bin 579 adet borçlunun yer aldığı 1 milyon TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen mükellefler listesi, 50 kişiden oluşan tablolar şeklinde hazırlandı. Liste toplam 112 sayfa tuttu. Ancak şirketlerin vergi borcunun listelerde dağınık bir şekilde yer alması, şirketlerin toplam borçlarının hesaplanmasını imkansız hale getirdi.
En borçlu şirketler
En büyük vergi borcu bulunan yüzsüzler listesinin 10'uncu sırasında İflas Halinde ADK Faktöring Finans Hizmetleri A.Ş. 212 milyon 582 bin 706 TL ile 14'üncü sırasında ise U.T.G.S. Uludağ Tekstil firması 173 milyon 770 bin 419 TL ile bulundu. GİB'in listesinde yer alan en çok vergi borcu bulunan şirketler arasında İflas Halinde ADK Faktöring Finans Hizmetleri A.Ş. 212 milyon 582 bin 706 TL başı çekiyor. U.T.G.S. Uludağ Tekstil Giyim ve Konfeksiyon Sanayi Dış Ticaret A.Ş.'nin vergi borcu 173 milyon 770 bin 419 TL oldu. Kuzey Alkollü İçecekler San. Tic. A.Ş.'nin borcu 116 milyon 109 bin 936 TL, TAS Hal. Tuma-Oil Akaryakıt Dağ. Paz.'nın 116 milyon 33 bin TL borcu bulunuyor. Vergi yüzsüzleri listesinde kamuoyunun yakından tanıdığı isimler arasında Kemal Uzan da yer alıyor. Uzan'ın kendine ait veya kiralanan gayrimenkullerin kiraya verilmesi veya leasingi alanındaki vergi borcu 67 milyon 846.4 bin TL.
16 sayfalık liste
1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında kesinleşen ve toplam miktarları 1 milyon TL'yi aşan tarhiyatlara ilişkin listesinde toplam 759 borçlu mükellefin isimleri yer aldı. Her biri 50 isimden oluşan toplam 16 sayfalık listenin ilk sırasında Eltek Elek. Malz. San. Ve Tic. LTD. ŞTİ.'nin toplam 107 milyon 945 bin 432 TL'lik borcu bulundu. Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi Listenin 11'inci sırasında 27 milyon 611 bin 505 TL ile ve yine Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi listenin 18'inci sırasında 22 milyon 170 bin 595 TL'lik borcu ile dikkat çekti.
Yiğidi öldür hakkını yeme; 11. sırada olan bir şirket niye başlığa sanki 1.ymiş gibi taşınıyor!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.