Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD’nin San Diego şehrindeki Salk Biyolojik Araştırmalar Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalışmalarda bulunan Gencer Sancar, kan şekerini düzenleyici yeni bir Hormon keşfederek Diyabet tedavisinde çığır açacak bir buluşa imza attı. Bioworld bilim dergisinde çıkan haberde, Tip 2 diyabetli farelere dışarıdan verilen FGF1 hormonunun, kan şekerini saatler içinde düşürerek haftalarca düşük seviyelerde tutabildiği kaydedildi. Kan glikoz seviyelerini insülinden bağımsız olarak düzenleyen bu hormonun keşfinin, yeni diyabet tedavilerinin geliştirilmesine yol açabileceği belirtildi.
KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRDÜ
Gencer Sancar, Hürriyet’e yaptığı açıklamada kan şekerini düzenleyici ‘Fibroblast Growth Factor 1 (FGF1)’ hormonunu şöyle anlattı: “İnsülin, yağ hücrelerindeki yağ yakımı ve yağ asidi salınımını yavaşlatır. Böylece karaciğere gidecek ve şeker yapımında kullanılacak yağ asitlerin miktarı azalmış, Kan Şekeri kontrol altına alınmış olur. Tip 2 diyabet hastalarda, insülin yeteri kadar iyi çalışamadığı ve yağ asidi salınımını baskılayamadığı için karaciğer bol miktarda şeker üretir. Bu çalışmamızda FGF1 hormonunun aynı insülin gibi yağ yakımını kontrol ederek kan şekerini düşürebildiğini gösterdik.”
İNSÜLİNE ALTERNATİF Mİ?
Bu mekanizmanın güzel tarafının, insülin gibi yağ asitlerini kontrol etse de kullandığı sinyal molekülleri farklı olduğu için, insülinin çalışmadığı durumlarda bile çalışabildiğini belirten Dr. Sancar, “Çalışmalarımız gösterdi ki PDE4D molekülünü, Tip 2 diyabetli farelerin sadece yağ hücrelerinde (genetik olarak modifiye edilmis virüs kullanarak) ürettirdiğimizde, farelerdeki kan şekerini haftalarca düşük seviyede tutabildik ve insülin direncini kırabildik. Bu deney, diyabet hastaları için ileride geliştirilebilecek Tedavi yöntemlerinde önemli bir rol oynayacak” dedi.
ODTÜ MEZUNU
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) moleküler biyoloji öğrenimi aldıktan sonra doktorasını Almanya’daki Heidelberg Üniversitesi’nde yapan Gencer Sancar, San Diego’daki Salk Biyolojik Araştırmalar Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalışıyor.
Uzmanlar uyardı: Risk daha yüksek
Beyin yaşlanmasını önleyen besinler!
Yahu ne Türk araştırmacısı Parayı kim vermiş araştırmayı kim yaptırmış!! Türkiye'de tutamamışız ona o ortamı sağlayamamışız uçup gitmiş sizde haber yapıyorsunuz!! hiç kusura bakmayın beyin göçü burada kalanlarda olmuş dışarı gidenlere değil!!! betin göçtüğü için burada oda kaçıp kurtulmuş tıpkı diğerleri gibi.... Özlem Türeci bu ülkede yaşamaya devam etseydi kocası tarafından katledilmiş biri olarak haberlere konu olma olasılığı olacaktı. Uğur Şahin ise belki bir yerde asgari ücretle çalışan bir işçi olacaktı!!!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.