Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kripto FETÖ'cülerin tespiti için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir yöntem üzerine yoğunlaştı. TSK'daki örgüt üyeleri ve mahrem imamların birbirleriyle sabit hatlarla irtibata geçmenin yanı sıra, Türkiye genelindeki ankesörlü telefon kartlarını kullandığı da ortaya çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ üyelerinin kullandığı ankesörlü telefonlarda yurt genelinde kullanılan telefon kartlarının hafızaları derinlemesine incelendi. İlk incelemelerle birlikte, sadece İstanbul'da daha önce sabit hatlarla haberleşme ve herhangi bir FETÖ mensubiyetine rastlanmayan 1000'e yakın asker deşifre oldu.
SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ, 90 BİN SABİT HAT İNCELENİYOR
Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, ankesörlü telefon kartlarının(AKS Kartları) FETÖ'nün TSK'daki üyelerinden sorumlu mahrem yapılanmasında bulunan yöneticiler tarafından örgütsel görüşme amaçlı kullanıldığı tespit edildi. Soruşturma genişletildi. Türkiye'de bulunan 90 bin sabit hat ve HTS havuzundaki 600 milyon veri inceleniyor.
TSK'DAKİ ÖRGÜT ÜYELERİNİN ANKESÖRLÜ TELEFON KULÜBESİNDEN ARANDIĞI BELİRLENDİ
Ankesörlü kart havuzu üzerinde yapılan incelemelerde en önemli tespit ise, ankesörlü telefon kartlarının örgütün sadece bir mahrem imamı tarafından kullanıldığı, bu ankesörlü kart kullanılarak aranan TSK'daki örgüt üyelerini aynı tarihte iki farklı ankesörlü telefon kulübesinden örgütsel tedbire uyarak arandığı belirlendi. Daha önceki ankesör soruşturmalarında örgütün belirlediği tedbir kurallarına uymayan mahrem imamlar, sorumlu oldukları tüm askeri şahısları aynı ankesörden arıyordu ve tespit edilebilmeleri daha kolay oluyordu. Bu yeni yöntemle birlikte artık örgütsel tedbire uyarak kendisine bağlı askeri personeli farklı ankesörlü telefonlardan arayan mahrem imamlar da deşifre edilmesi sağlanıyor.
Soruşturma birimleri bu yöntemle ankesörlü telefon veri havuzunda bulunmayan örgüt mensubu TSK üyelerini tek tek deşifre ediyor. Bir şüpheli TSK mensubunun aynı AKS kartı üzerinden 6 farklı telefon kulübesi kullanılarak kendisiyle beraber 3 asker şahsın daha arandığı, bu şahıslardan sadece 2'sine FETÖ'den adli işlem yapıldığı tespit edildi.
EMNİYET VE YARGI'DA DA AYNI YÖNTEM KULLANILDI
Örgütün 2014 sonrasında ankesörlü telefon kartlarıyla tedbirli bir şekilde iletişime geçme yöntemini, TSK haricindeki, yargı, emniyet gibi mahrem birimlerinde de kullanıldığı tespit edildi. Soruşturmanın ilerleyen süreçte bu yönde de genişlemesi beklenirken bu kapsamda ilk adım geçtiğimi hafta atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Polis Akademisi Başkanlığı'nda öğrenci olarak öğrenim görürken FETÖ iltisakları nedeniyle Polis Akademisi'nden ilişkileri kesilen eski akademi öğrencisi 53 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefon kartları üzerinden arandıkları ortaya çıkarıldı.
ESKİ TUĞGENERAL ATASOY DA TELEFON KARTLARININ HAFIZLARININ İNCELENMESİYLE DEŞİFRE OLMUŞTU
Yurt genelindeki ankesörlü telefon kartlarının hafızalarının incelenmesiyle birlikte deşifre olan isimlerin başında, geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan eski Tuğgeneral Serdar Atasoy geliyor. Piyade Kurmay Albay rütbesindeyken 30 Ağustos 2020'deki Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirilen Serdar Atasoy, ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Başkanlığı'na atanmıştı. Atasoy ifadesinde, "Bana operasyonel hat ve cep telefonu verilmişti. Bununla irtibat sağlamamızı söylemişti. Ayrıca bu dönemde büfelerde satılan ankesör kartlar aracılığı ile de görüşmeler yaptım" diyerek ankesörlü telefon kartı kullandığını itiraf etmişti.
İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu
FETÖ'nün finansörü İpek ailesine ceza yağdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.