Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türk bankalarına olan kredi borcunu ödeyemeyen ve temerrüde düşen Türk Telekom'un hakim ortağı OTAŞ'ın elindeki paylarının Çinlilere satılacağı öne sürüldü.
Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre, büyük bir sorun olmazsa Türk Telekom Çinliler'in olacak.
Güngör'ün haberi şöyle:
Dün Türk Telekom ile ilgili bomba bir kulis öğrendim. Kulis dediğime bakmayın. Aslında iş epeyce ilerlemiş. Hatta sonlanmak üzere. Çok büyük bir sorun çıkmazsa şirketin yeni sahibi Çinliler oluyor...
Malum, bir süredir Türk Telekom OTAŞ kredisiyle gündeme oturmuş durumda.
Neydi bu kredi meselesi...
Şirketin yüzde 55'ine sahip olan Hariri ailesine ait Oger Telecom'un sahip olduğu OTAŞ özelleştirmeden sonra bankalardan kredi kullanmıştı. Daha sonra bunu yapılandırmak için 20 bankadan 4 milyar 750 milyon dolar almıştı. Kredi karşılığında da Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini teminat olarak göstermişti. Hariri ailesinin işleri Lübnan'da bozulunca OTAŞ kredi taksitlerini ödeyememişti. Bankalar da krediyi yakın izlemeye alıp hukuki süreç başlatmaya karar vermişti.
Öyle görünüyor ki, OTAŞ'ın bankalarla problemi devam ederken satış görüşmeleri de hızlanmış. Bir süre önce Avusturya'dan bir firmayla da masaya oturulduğunu biliyorum.
O firmayla görüşmeler sürerken, Çin'in büyük bir teknoloji şirketi Türk Telekom'un kapısını çalmış.
Şu anda Çinli firmayla pazarlıklar son noktaya getirilmiş. Yeni ortağın adı bende kalsın.
Diyebilirsiniz ki, "Türk Telekom'un bu kadar borcu var da nasıl yabancı yatırımcıların ilgi odağında." Şöyle ki, 2017'nin 9 aylık rakamlarına bakacak olursak, şirket kârını yüzde 88 artırarak, 1 milyar 248 milyon TL'ye çıkardı. Geliri yüzde 12.5 yükselişle 13.4 milyar TL oldu. Aktif büyüklüğü 26.5 milyar TL, piyasa değeri de 5.6 milyar dolar. Anlayacağız borcu olsa da hâlâ altın yumurtlayan tavuk...
Hal böyle olunca da her şartta taliplisi çıkıyor. Dilek Güngör - Sabah
yerli ve milli telekom
Vatandaş çatır çatır kdv'sini ötv'sini ödesin, devlet firmayı sattığı şirketten bu paraları alamasın... Sonra vergilere zam, köprülere zam, otoyollara zam, zama zam..
Tabi 10 lira ederi olan tavuğu, borcu olduğu için 1 liraya satınca alıcı bulunuyor. Önemli olan satılması mı? Devletin, vatandaşın uğradığı zarar ne olacak?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.