Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, üyesi Prof. Dr. Orhan Ekren'in, 26 Kasım'dan bu yana İngiltere'de kayıp olduğu bildirildi. İngiliz güvenlik güçlerinin Cranfield Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu öğrenilen Ekren'i arama çalışmalarına devam ettiği bildirildi.
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin değerli üyelerinden biri olan ve Cranfield Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Orhan Ekren'den, 26 Kasım 2024 tarihinden bu yana haber alınamamaktadır. Bu üzücü durumla ilgili olarak, İngiltere'deki emniyet güçlerinin arama çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürdüğü ve Londra Konsolosluğu'nun sürece aktif bir şekilde dahil olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.
Odamız, süreci yakından takip etmekte ve yetkili mercilerle sürekli iletişim halinde bulunmaktadır. Değerli üyemiz Prof. Dr. Orhan Ekren'in bir an önce sağ salim bulunmasını umut ediyoruz. Bu süreçte arama çalışmalarına katkıda bulunan tüm resmi kurumlara teşekkür eder, gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmek isteriz. Prof. Dr. Orhan Ekren'in ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve destek dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.
KAYIP PROFESÖR İÇİN AİLE DESTEK BEKLİYOR
Eşi ve 2 çocuğu ile 2021 yılında İngiltere'nin Milton Keynes kentine yerleşen Ege Üniversitesi'nin eski öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Ekren'den, günlerdir haber alınamıyor. İngiltere'de yaşamaya başladıktan sonra enerji ile ilgili bir özel firmada çalışan Ekren, vize başvurusu yapmak için gittiği Londra'da saat 22.30'da ortadan kayboldu. Camden Lock Regent's kanalı civarında çantası bulunan Ekren'i arama çalışmaları sürüyor.
Günlerdir kendisinden haber alınamayan Prof. Dr. Orhan Ekren’in (48) eşi Banu Ekren, arama çalışmalarının hızlandırılması için destek çağrısında bulundu.
'ŞÜPHELENDİĞİMİZ KİŞİSEL BİR ŞEY YOK'
Çok zor bir süreç yaşadıklarını belirten Banu Ekren, "Eşim 26 Kasım tarihinde işiyle bağlantılı olarak vize başvurusunda bulunmak için Londra'ya gitti. Vize başvurusunu tamamladıktan sonra zamanını Londra'da gezerek geçirmek istedi. Akşama kadar da geçirdi. Sonrasında kendisinden haber alamadık. Eve gelmek için döneceğini beklerken Camdem bölgesinde akşam 22.30 gibi telefon sinyali kesildi, o saatten beri kendisinden haber alamıyoruz. Çantasının bir kanal yanında bulunduğunu, bütün özel eşyalarının o çantanın içinde olduğunu, kendisinin bulunamadığı haberini aldık. Polis durumu titizlikle inceliyor. Çanta son lokasyonundaki bölgede bulunmuş. Kanal bölgesi araştırıldı. 14 gündür polis bir süreçle ilgileniyor, kanalda da herhangi bir ize rastlanılmadı. Araştırma devam ediyor. Saatin geç olmasından kaynaklı bölgeyi de çok bilmiyoruz. Şüphelendiğimiz kişisel bir şey yok" diye konuştu.
'ZOR BİR SÜREÇ'
Londra'nın büyük bir şehir olduğunu, birçok kayıp olayının yaşandığını dile getiren Ekren, "Öncelik verdiklerini biliyorum ama dron gibi teknolojik ekipmanlar kullanılabilir, daha fazla kaynak aktarılabilir. Türkiye arama kurtarma konusunda kaynak yardımında bulunabilirse, en büyük destek o olabilir. Dron teknolojisi, yüz tanıma ve benzeri şeylerle süreç hızlandırılabilir. Bugün 15'ini gün olacak. Zor bir süreç, bu sürecin hızlandırılması için teknoloji desteği şart. Türkiye'den arama kurtarma kaynakları nedir bilmiyorum; ama destek olabiliyorlarsa polisle irtibata geçip, o yönde bir kaynak desteğinde bulunmaları çok iyi olur. Süreci hızlandıracak, katkı sağlayacak bir kaynak destekleri olursa çok memnun olurum. Ailecek üzülüyoruz, bu süreci çok zor geçiriyoruz. Gurbetteyiz. Bir an önce bu işin aydınlığa kavuşturulmasını istiyorum. Bunun için ne gerekliyse yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.
Hükümeti eleştiren Çinli ekonomist kayıp!
Türk bilim insanlarından müthiş proje
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.