Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Günümüzde hızla gelişen franchising sektörü, yeni yatırımları ve iş birliklerini de beraberinde getiriyor. Bu pozitif büyüme sayesinde de dünyada ve Türkiye’de her geçen yıl gelişen franchise sektörü, büyüyerek gelişmeye devam ediyor. ABD’den Çin’e, Rusya’dan Endonezya’ya kadar dünyanın pek çok noktasına yayılan Türk markaları, büyümelerini sürdürülebilir kılma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyümeyi devam ettirmek, kâr marjlarını artırmak ve riski dağıtmak için yurt dışına odaklanan 64 Türk markası, 2018 sonuna kadar farklı ülkelerde bin 153 yeni mağaza açmayı hedefliyor.
“Türkiye’de 2000’li yıllarda başlayan markalaşma ve mağazalaşma atağı yurt dışına sıçradı”
Türkiye’de son yıllarda en hızlı büyümenin franchising alanında gerçekleştiğini söyleyen Medyafors Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, pek çok markanın kendi mağazalarını açmaktan ziyade franchise vererek büyümeyi tercih ettiğini söyledi. Öte yandan son dönemde Türk markalarının yurt dışında da büyüme atağında olduğunu belirten Erem, “Türk markaları yurt dışında da daha çok franchise vererek yol alıyor. Yapılan araştırmalara göre şirketlerin önemli bir kısmı master franchising vererek büyümeyi tercih ediyor. Son birkaç yıldır ülke dışında atağa kalkan şirketlerin her biri ülkeye ve koşullara göre farklı bir strateji izliyor. 2018 yılında 64 şirket, bin 153 mağaza açmaya hazırlanıyor. Bu şirketlerin 2017 sonu itibarıyla yurt dışında 3 bin 840 mağazası bulunuyor. Yani oransal olarak yüzde 30’luk bir büyüme hedefinden bahsetmek mümkün. Türkiye’de 2000’li yıllarda başlayan markalaşma ve mağazalaşma atağı yurt dışına sıçradı. Son yıllarda yurt dışına açılan markaların başarısı pek çok şirketin cesaretlenmesini sağladı. ABD’den Çin’e kadar dünyanın pek çok ülkesinde artık Türk markalarını kendi mağazalarıyla görmek mümkün. Hazır giyim markalarının yanı sıra mobilyadan yeme-içmeye farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok şirket, yurt dışında büyümeye hazırlanıyor. Franchise ile markalı ihracatla birlikte yurt dışında sadece ürün değil konsept ve milli kültürde sunuluyor. Her yeni mağaza açılışında kullanılan mobilyadan poşete, askıdan mankene yan sanayi ürünlerini ve milli kültür de ihraç ediliyor. Hazır giyim markalarının yanı sıra yeme-iç-me, mobilya, mücevherat gibi farklı sektörlerden markalar da yurt dışında ciddi bir büyüme sürecine girmiş durumda” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.