Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası futbolcu transferinde geçen yıl en fazla para harcayan ülkeler listesine 7`nci sıradan giren Türkiye, 2016 yılına oranla yüzde 141`lik artış gerçekleştirerek transfere 159,4 milyon dolar harcadı.
Ajans Pressin Federation Internatıonale de Football Association'dan (FIFA) elde ettiği bilgilere göre, uluslararası futbolcu transferinde geçen yıl en fazla para harcayan ülkeler listesine Türkiye 7'nci sıradan girdi. Buna ek olarak geçen yılın en fazla uluslararası futbolcu transferi gerçekleştiren ülkeleri sıralamasına da 329 transfer yaparak 9. sırada yer aldı.
EN FAZLA PARAYI İNGİLTERE HARCADI
PRNet'in gerçekleştirdiği medya incemelesine göre, gazetelerin spor sayfalarında geçtiğimiz yıl 156 bin 649 transfer haber yapılırken, bu rakam bir önceki yıl 148 bin 679 oldu. Özellikle geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ın transfer hamleleri ve transfer politikalarındaki başarıları medyada geniş yankı uyandırdı.
2017 yılında 15 bin 624 uluslararası transfer yapılırken, 6,37 milyar dolar transfer harcamayla bir rekora imza atıldı. Dünyada 2015 yılında transfere 4,19 milyar dolar harcanırken, 2016 yılında 4,8 milyar dolar olarak belirlenmişti. Geçen yıl en fazla uluslararası transfer yapan ülkelerin başında ise 748 transferle Brezilya geldi. Onu 732 transferle İngiltere ikinci, 580 transferle Portekiz üçüncü sıradan izledi.
Yapılan transferlerde en fazla para harcayan ülke ise 1,643 milyar dolar ile İngiltere olurken, 859 milyon dolar ile Fransa ikinci, 730 milyon dolar ile İspanya üçüncü oldu. Türkiye'nin harcadığı para ise 159,4 milyon dolar olurken, transfer gelirleri ve giderleri çıkartılarak oluşturulan listede 57,1 milyon dolar net harcama ile 8. sırada yer aldı.
FUTBOLCU SATIŞINDAN TÜRKİYE 102.2 MİLYON DOLAR KAZANDI
Dünyada, ülkelerin futbolcu satışından elde ettiği gelirler sıralamasına bakıldığında da Türkiye, 102,2 milyon dolar ile 11. sırada kaldı. Birinci sırada ise 840 milyon dolar ile İspanya yer aldı. İspanya'yı 803 milyon dolarla Portekiz, 655 milyon dolar ile İngiltere takip etti.
Sadece 2018 yılı kış transferi sezonu ele alındığında, dünya genelinde 3 bin 317 uluslararası transfer yapıldığı bilgisine ulaşılırken, 1,28 milyar dolar harcandığı belirlendi. Transfer harcamalarının yaklaşık 1 milyar doları İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, ve İtalya ekipleri tarafından gerçekleşirken, 482 milyon dolarla listenin en başında İngiltere yer aldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.