Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İşadamı Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin en büyük kadın giyim devlerinden Select’i de 2007 yılında satın alarak batmaktan kurtarmıştı.
Habertürk'ün haberine göre, günlerdir İngiltere ve Avrupa medyasını meşgul eden BHS, mali açıdan yönetilemeyecek hale gelince nisan ayının son haftasında kayyuma devredilmişti. İngiltere Parlamentosu’nda da tartışma konusu olan şirketin batması halinde binlerce çalışanı işsiz kalacak. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan çelik sektöründeki krizle birlikte binlerce çalışanın işini kaybetme olasılığı doğmuştu.
Kapalı zarf usulü ile satışa çıkarılan ve yeni sahibini arayan firmaya talip olan Sivaslı Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, IKEA ile yarışıyor. Yarışa katılan firmalardan 30’u daha önce elenmişti.
11 BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR
88 yıllık şirket, Mahiroglu tarafından satın alınırsa, bunun Türk giyim ve mobilya sektörü için doping olacağı düşünülüyor. Ülke genelinde 164 mağazası ve 11.000 çalışanı olan BHS’nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada mağaza zinciri için gerekli finansmanı sağlayamadıklarını ve bu sebeple kayyuma devredildiğini duyurmuştu.
Firmanın 1,3 milyar Sterlin değerinde borcu ve 571 milyon Sterlin değerinde emeklilik fonu açığı olduğu bildirildi.
MAHİROĞLU 2007 YILINDA DA SELECT’İ KURTARMIŞTI
BHS’i satın almak için teklif veren ve dünya devi IKEA ile birlikte son tura kalan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, 2007 yılında da finans kirizi sebebiyle iflas eden kadın giyim devi Select’i satın alarak kurtarmıştı.
İngiltere genelinde 200’den fazla mağazaya sahip olan dev kadın giyim markası Select’i Türk markası haline getiren Mahiroğlu, İngiltere’deki en büyük Türk girişimci olarak biliniyor.
BHS’nin Türk işadamı tarafından satın alınması halinde, Türkiye’nin giyim, ev tekstili ve mobilya sektörleri için de büyük bir firsat ortaya çıkacak. İstihdam ve ihracat katkısı yanında, BHS Türk markalarının dünyaya tanıtılması için büyük katkı sağlayacak.
Çoğunluğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere toplam 164 mağazası olan BHS’nin kapalı iş alanı toplam 8 milyon metrekareyi buluyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.