BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk Eximbank'tan 330 milyon euroluk imza----

Türk Eximbank'tan 330 milyon euroluk imza

Türk Eximbank'tan 330 milyon euroluk imza
17 Temmuz 2014 - 17:14 www.finansgundem.com

Türk Eximbank, 19 bankanın katılımı ile 330 milyon Euro tutarında 1 yıl vadeli Kulüp Kredisi Anlaşmasını Londra’da imzaladı

Türk Eximbank, 19 bankanın katılımı ile 330 milyon Euro tutarında 1 yıl vadeli Kulüp Kredisi Anlaşmasını Londra’da imzaladı.

Yetkilendirilmiş düzenleyiciler; Bank Of Tokyo-Mitsubishi UFJ Turkey A.Ş., Barclays Bank PLC, Commerzbank AG, Luxemburg, ING European Financial Services Plc, J.P. Morgan Ltd, Mediobanca S.p.A., Société Générale, Standard Chartered Bank ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ile işlemin Koordinatör ve Ajan Banka rolünü üstlenmiş olan Mizuho Bank oldu.

Doha Bank Q.S.C. ve Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin Lider Düzenleyici olarak katıldığı işleme Citibank N.A., Londra, Finansbank A.Ş., TEB A.Ş., Akbank T.A.Ş., Malta ve IBJ Leasing Co. Düzenleyici olarak katıldı. Oyak Anker Bank GmbH ve Banka Kombëtare Tregtare ise işlemde Katılımcı olarak yer aldı.

İki dilimden oluşan ve 17 Temmuz’da Londra’da imzalanan söz konusu işlem ile Türk Eximbank, Temmuz ayının ilk haftasında geri ödediği 195 milyon Euro tutarındaki işlemini yüzde 70 oranında artırarak yeniledi. İşlemin faiz oranı EURIBOR/LIBOR üzerine yıllık 75 baz puan olarak gerçekleşti. İşlemden sağlanan fonlar Türk Eximbank’ın Türk ihracatçılarına sağladığı işletme sermayesi kredilerinin finansmanı amacıyla kullanılacak.
Türk Eximbank, en son Temmuz ayı başında International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) liderliğinde bir bankalar konsorsiyumundan 200 milyon doları tutarında İslami finansman sağlamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)