<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk doktorlardan müthiş buluş!----

Türk doktorlardan müthiş buluş!

Türk doktorlardan müthiş buluş!
21 Aralık 2014 - 17:34 www.finansingundemi.com

Türk doktorların ilaç kullanmadan ve enfeksiyon riski taşımadan kemik kırılmasını yüzde 50 daha erken iyileştiren buluşu

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Atatürk Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen bilimsel çalışmada, "bor nitrür"ün ilaç kullanmadan ve enfeksiyon riski taşımadan kemik kırılmasını yüzde 50 daha erken iyileştirdiği tespit edildi.

AÜ Materyal Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Nuran Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılından beri borun 250  bileşenden biri olan "bor nitrür"le çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. 
 
"Bor Nitrür"ün doğada bulunmayan bir bileşik olduğunu belirten Ay,  2012 yılında AtatürkÜniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zekai  Halıcı koordinatörlüğünde "Kemik Kırık İyileşmesinde Bor Nitrürürün Rolü" adlı  çalışmaya başladıklarını kaydetti. 
 
Yaptıkları çalışmalar sonucunda bor nitrürün kemik kırıklarının  iyileşmesinde büyük bir performans gösterdiğini anlatan Ay, şöyle konuştu: 
 
"Kemiklerin antibiyotik ve diğer ilaçları kullanılmadan daha hızlı  iyileşmesini sağladık. Yaptığımız çalışmalara ve elde ettiğimiz verilere göre  kırığın iyileşme süresi yüzde 50'den daha fazla kısaldı. Başarılı bir şekilde,  hiç enfeksiyon olmadan iyileştiği tespit edildi. Özellikle sporcu yaralanmaları  ve kısa süreli çıkılan kayak tatillerinde meydana gelen yaralanmalar açışından bu  çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz." 
 
Çalışmanın 2015 yılında sonlanacağını aktaran Ay, konuyla ilgili Türk  Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)