Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'den bu yıl ocak-mart döneminde 84 ülkeye 1660 ton çay ihraç edilerek 5 milyon 271 bin 933 dolar gelir sağlandı. En fazla çay, 847 bin 988 dolarla Belçika'ya ihraç edildi. Yılın ilk çeyreğindeki Türk çayı dış satımı, 1282 ton ürün karşılığı 5 milyon 124 bin 981 dolar elde edilen 2021'in ilk çeyreğine göre miktarda yüzde 29, değerde ise yaklaşık yüzde 3 arttı.
Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda ve KKTC, çay satımından en çok gelir elde edilen ülkeler oldu. Bu dönemde Belçika'ya 847 bin 988, Birleşik Krallığa 825 bin 938, Almanya'ya 816 bin 861, Hollanda'ya 432 bin 35 ve KKTC'ye 415 bin 82 dolarlık çay satıldı.
Ekvator Ginesi'nden Kenya ve Tanzanya'ya çay
Geçen senenin ilk 3 ayından farklı olarak bu dönemde Kamerun, Macaristan, Fildişi Sahili, Ekvator Ginesi, Kenya, Tanzanya, Litvanya, Estonya ve Finlandiya'ya da çay gönderildi.
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, çay ihracatındaki artışı yeterli görmediklerini, dünyada en çok çay ithal eden Rusya, ABD ve Birleşik Arap Emirliklerindeki pazarı çok daha fazla değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Gürdoğan, çayda ürün çeşitliliğinin önemine işaret ederek, tüketici kitlesinin damak zevkine göre çay üretilmesinin ihracata pozitif yansıyacağını belirtti.
2022'den artış beklentisi
İhracat yapılan ülke sayısının artmasının çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Gürdoğan, yurt dışında Türk çayının beğeniyle tüketilmesinin, ihracatın gelecek yıllarda çok daha üst rakamlara ulaşacağı konusunda kendilerini ümitlendirdiğini belirterek, "2022 yılı ihracatının yılı artışla kapatacağını öngörmekteyiz" dedi.
İhracat birim değer endeksi Şubat'ta arttı
Çin'in ihracatı arttı, ithalatı düştü
Kavcıoğlu-ihracatçılar zirvesi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.