Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, önceki gün MGK’ya siber saldırılarla ilgili yapacağı sunum, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığı nedeniyle ekim ayına ertelendi. Sunuma ilişkin, bakanlık ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yaptığı çalışmalar, büyük şirketler ve bazı bankaların siber saldırılar konusunda hacker’larla yaşadıkları sorunu da gündeme taşıdı. BTK’nın saptamalarına göre saldırılarda şu 3 temel amaç ya da hedef gözetiliyor:
- Kişisel saldırılar (Ekonomik çıkar ya da ego tatmini için)
- Grup saldırıları (Siyasi propaganda içerikli)
- Devlet saldırıları (Siyasi ve askeri amaçlı) Ekonomik çıkar hedefli saldırılarda hacker’lar; banka, sigorta ya da büyük telekomünikasyon şirketlerine odaklanıyor, kritik bazı bilgileri ele geçiriyor.
BANKALAR VE ŞİRKETLER
Temelleri “güven” üzerine kurulu olan bankalar, bu tip bilgilerin deşifre olmaması için hacker’lara para vermek zorunda kalıyor. Hacker’lar, bilgiler karşılığında yerine göre binlerce dolar alıyor. Bankanın da saygınlığına gölge düşmüyor.
MİT’İN BORDROLARI ÇALINDI
Bir süre önce bir grubun gerçekleştirdiği siber saldırıda ise Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görev yapan bazı personelin maaş bordroları banka üzerinden çalınmıştı. Hacker’lar, maaş bordroları ile ihbarda bulunan bazı kişilerin kayıtlarını da deşifre etmişti.
Siber saldırı yöntemleri
* Sosyal mühendislik
* Hizmet aksatma saldırıları (DoS, DDoS)
* Ağ trafiğinin dinlenmesi
* Bilgisayar virüsleri
* Kurtçuk
* Truva atı
- Klavye izleme yazılımları
* Casus/köstebek yazılımları Saldırıya uğrayan kamu kurumları
* Dışişleri Bakanlığı
* İçişleri Bakanlığı
* Ankara Emniyet Müdürlüğü
* Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı
* Türk Silahlı Kuvvetleri
* Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Habertürk
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.