BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürk bankacılığına güven Şekerbank’ta ortaya çıktı----

Türk bankacılığına güven Şekerbank’ta ortaya çıktı

Türk bankacılığına güven Şekerbank’ta ortaya çıktı
20 Temmuz 2016 - 10:10 www.finansgundem.com

Piyasalarda temkinli iyimserlik sürerken Şekerbank farklı ülkelerden 11 bankanın katılımıyla 130 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı. Finans çevreleri, “Bu, Türkiye’ye,Türk bankacılığına güven” dedi

FİNANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Bankacılık dünyasının köklü kurumlarından Şekerbank, 99.5 milyon euro ve 18 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Krediyle ilgili açıklama, önceki gün KAP’ta duyuruldu.

Açıklamada, “Şekerbank, 99.5 milyon EUR ve 18 milyon USD olmak üzere toplamda yaklaşık 130 milyon USD tutarında 364 ve 367 gün vadeli iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredisi sağlamıştır. Krediye ilişkin anlaşma 14 Temmuz 2016 tarihinde imzalanmıştır. Dış ticaretin finansmanı için kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti sırasıyla için Libor/Euribor+ %1,20 ve 367 gün için Libor/Euribor+ %1,30'dur” denildi.

KAP’ta sabaha karşı yayımlanan duyurunun detaylarını kurcalayınca ortaya, “İşte Türkiye’ye duyulan güven” dedirten bir gelişme çıktı. Finansgundem.com’un ulaştığı bilgiye göre anlaşması geçtiğimiz Cuma günü imzalanan toplam 130 milyon USD tutarındaki sendikasyon kredisi, farklı ülkelerden 11 bankanın katılımıyla sağlandı.

“Piyasalarda temkinli iyimserliğin sürdüğü şu günlerde sektörde olumlu gelişmeler de yaşanıyor” dedirten kredi finans çevrelerinde, “Türk bankacılık sektörüne güvenin sürdüğünü teyit eden olumlu bir gelişme olarak” değerlendirildi.

130 milyon USD tutarındaki sendikasyon kredisi banka hesaplarına geçti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Esnaf21 Temmuz 2016 09:13

    Bu kadar kaos ortamında bile esnafa kapılarını açık bırakan ve 60 ay vade 3 ay erteleme yapan tek banka,