BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTunus'ta TAV tartışması----

Tunus'ta TAV tartışması

Tunus'ta TAV tartışması
18 Kasım 2019 - 09:26 www.finansgundem.com

TAV tarafından işletilen Tunus'taki Enfidha-Hammamet Havalimanı için ülkedeki en büyük sendika ayaklandı.

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Türk havalimanı işletmesinde en önemli şirket olan TAV, Tunus’ta tartışmalara neden oldu. TAV’ın 2007’de yönetimine aldığı Tunus’taki iki projeden biri olan Enfidha-Hammamet Havalimanı için ülkedeki en büyük sendika ayaklandı. Tunisian General Labour Union (Tunus Genel İşçi Sendikası Birliği) Genel Sekreteri Noureddine Taboubi’nin yaptığı açıklamada, Tunuslu yetkililerin Enfidha-Hammamet Uluslararası Havaalanı’nın işletmecisi ile “şüpheli” bir anlaşma yaptığını ifade etti.

Tunus’taki Fransızca yayın yapan La Press gazetesine konuşan Genel Sekreter Taboubi, “Maalesef tamamen gizlilik içinde gömülü olan bu anlaşma ile Enfidha Havalimanı'nı Türklere ücretsiz olarak vermiş gibiydik" dedi.

400 MİLYON EUROYA ALMIŞTI

Taboubi, anlaşmanın koşulları hakkında soruşturma yapılması ve halkın milletvekilleriyle istişare olmadan tek taraflı karar alanların sorumluluğunu üstlenmesini istedi.

2007 yılında, TAV Holding Grubu, havalimanı inşaatı ihalesini kazandı. Tunus Cumhurbaşkanı Zine El-Abidin Ben Ali'nin yönetimine göre, gruba 40 yıl boyunca havalimanını yönetecek anlaşmayı imzaladı.

12 yıl önce yapılan anlaşmayla Enfidha-Hammamet ile birlikte TAV, Monastir Havalimanını 400 milyon euroya almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)