BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTüketici güven endeksi arttı----

Tüketici güven endeksi arttı

Tüketici güven endeksi arttı
29 Ocak 2013 - 10:24 www.finansgundem.com

Ocak ayı tüketici güven endeksi rakamları açıklandı. İşte Ocak'ta gerçekleşen rakamlar

Tüketici güven endeksi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3 arttı. 2012'nin Aralık ayında 73,6 olan endeks, bu yılın Ocak ayında 75,8 değerine yükseldi.
Endeks Hesaplama Yöntemi Değişti
TÜİK'in yeni bir yöntemle hesaplamaya başladığı tüketici güven endeksi, Ocak ayında 75.8 değerini alarak bir önceki aya göre yüzde 3 yükseliş kaydetti.
Endeks, 2012 Aralık ayında ise 73.6 değerini almıştı. TÜİK'in açıklamasında, Avrupa Birliği programına tam uyum kapsamında hesaplama yönteminde değişikliği gidildiği belirtilerek, "Hanehalkı İşgücü Anketi'ne ekli Tüketici Eğilim Anketi uygulamasının Avrupa Birliği Uyumlulaştırılmış İşyerleri ve Tüketici Anketleri Programı'ndan farklılıklar göstermesi yeni bir uygulamaya geçişi gerektirmiştir. Ocak 2012 tarihinden itibaren Avrupa Birliği Uyumlulaştırılmış İşyeri ve Tüketici Anketleri Ortak Programı esaslarına göre yeni Tüketici Eğilim Anketi uygulanmaya başlamıştır. 2012 yılında Hanehalkı İşgücü Anketi'ne ekli uygulama ve yeni Tüketici Eğilim Anketi eşanlı yürütülmüş, Ocak 2013 tarihinden itibaren Hanehalkı İşgücü Anketi'ne ekli uygulamaya son verilmiştir" denildi.
Buna göre, Avrupa Birliği programına tam uyumlu yeni uygulama; anket uygulanan birim, anket soruları, sorularda karşılaştırma yapılan dönem, endeksin hesaplandığı sorular ve endeks yayımlama tarihinde değişiklikler içeriyor. 
Tüketici güven endeksi önceki uygulamada beş alt endeks kullanılarak hesaplanmakta iken; Ocak 2013'ten itibaren dört alt endeks kullanılarak hesaplanmaya başlandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)