Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çelik, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde bitkisel ve hayvansal üretimde kendine yeter ülke haline gelmenin öneminin bir kez daha görüldüğünün altını çizdi.
Çelik, "Her alanda olduğu gibi tarımsal ürünlerde de yerli malı kullanımı tercih edilmeli. Tarım sektörümüz büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin kullanılması durumunda insanımızın gıda güvencesini yerli üretimle sağlamakla beraber içinde bulunduğumuz coğrafyanın gıda ihtiyacını da karşılayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesinin bitkisel üretimin yanı sıra sağlıklı et ve süt ürünlerine erişimin sağlanabilmesi açısından önemine dikkati çeken Çelik, Türkiye'de son yıllarda küçükbaş hayvan sayısının arttığını kaydetti. Yeni desteklerle küçükbaş hayvan sayısının 57,4 milyona ulaştığını bildiren Çelik, "Bu sayının hedefimiz olan 90 milyona çıkarılması için Bakanlığımız ve birliklerimizle gerekli çalışmalar yapılmakta. Hedefimiz insanımızın sağlıklı kırmızı et ihtiyacını ithalata gerek kalmadan karşılamaktır." ifadelerini kullandı.
"Küçük aile işletmelerimiz gıda güvencemizin teminatıdır"
Çelik, kırsalda yaşayan nüfusun her geçen gün azaldığına ve yaş ortalamasının 55'e yükseldiğine işaret ederek, gençlerin kırsala dönmesi ve üretime katılması için onlara yönelik projelere ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.
Küçük aile işletmelerinin sürdürülebilir üretimdeki rolünün de göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:
Ülkemizde de tarımsal işletmelerin büyük çoğunluğu küçük aile işletmelerinden oluşuyor. Küçük aile işletmelerimiz tarımımızın sigortası, gıda güvencemizin teminatıdır. Kırsalda kalkınmanın sağlanması için önemli yapı taşı olan bu işletmeler mutlaka pozitif ayrımcılık anlayışıyla desteklenmelidir. Ayrıca, artan nüfusa karşılık tüketim alışkanlıklarının değişmesi, üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 25'inin israf edilmesi, insanlığın gıda güvencesini sorunlu hale getirmiştir. Türkiye'de de her yıl 7,7 milyon tondan fazla gıda israf edilmekte ve her yıl kişi başına 93 kilogram yiyecek çöpe atılmakta. Gıdada israfın azaltılması için ne gerekiyorsa yapılmalı.
Çelik, tutumluluk konusunda çocukların sadece Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda değil, yıl boyunca bilgilendirilmeleri gerektiğini vurguladı.
Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenleme yeniden görüşülecek
Jandarma hırsızlık çetesini çökertti: 12 gözaltı
Hasankeyf kazılarında 3 bin yıl öncesine ait bulgulara ulaşıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.