Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Suriye’deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefinin vurulduğu, yapılan atışlarla 807 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı bildirildi.
Askeri kaynaklardan DEAŞ ile mücadelede son durum ile ilgili alınan bilgilere göre, nüfusu 22 milyon olan Suriye’de şiddet sarmalı nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 470 bin kişi hayatını kaybetti, 6,5 milyon Suriyeli evlerini terk ederek ülke içerisinde güvenli bölgelere, 5 milyon Suriyeli ise başta komşu ülkeler olmak üzere ülke dışına göç etmek zorunda kaldı. Türkiye bugüne kadar açık kapı politikasını sürdürerek, şiddetten kaçan 264 bin 815’i kamplarda olmak üzere toplam 2 milyon 600 bin 561 Suriyeli’yi kabul etti.
Türkiye; Suriye ve Irak’ta devam eden DEAŞ tehdidi nedeniyle Ağustos 2014 ayında teşkil edilen ve 62 ülke tarafından destek verilen “DEAŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu”na 19 Şubat 2015 tarihinden itibaren aktif destek sağlamaya başladı. DEAŞ’la etkin mücadele kapsamında Türkiye, üslerini (İncirlik ve Diyarbakır) ve Türk hava sahasını koalisyon unsurlarının kullanımına açtı. İncirlik Üssü ve İskenderun Limanı’nı insani yardım ve lojistik destek maksatlı olarak koalisyonun kullanımına tahsis etti. 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren koalisyon hava harekâtına aktif olarak katılım sağlandı ve koalisyonun DEAŞ ile mücadelesi desteklendi. Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına katkı sağlayan Türkiye, koalisyon karargâhlarına personel görevlendirdi.
TÜRKİYE, SURİYE’DEKİ DEAŞ HEDEFLERİNE 19 HAVA HAREKATI İCRA ETTİ
Koalisyon kapsamında Türkiye’de halen dört ülkeye (ABD, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan) ait hava vasıtaları ve personelin görev yaptığı vurgulanarak, koalisyon tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik Suriye’de 3 bin 791, Irak’ta 8 bin 415 hava harekâtı icra edildiği kaydedildi. Türkiye’nin ise Suriye’deki DEAŞ hedeflerine bugüne kadar 19 hava harekâtı icra ettiği ifade edildi.
Suriye’deki çatışmaların artması ve DEAŞ tarafından Kilis şehir merkezine yönelik yapılan Katyuşa ve top atışları neticesinde bugüne kadar 8’i Suriyeli 20 sivilin hayatını kaybettiği, 17’si Suriyeli 66 sivilin yaralandığı kaydedildi.
807 DEAŞ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında Suriye’deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefi Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurularak, yapılan atışlarla 807 DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı kaydedildi. Kilis’e yönelik top/roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik tüm tedbirlerin alındığı, müdahale için her türlü imkânın kullanıldığı vurgulandı. Bu kapsamda Suriye hududunda konuşlu ateş destek unsurları ile zırhlı/mekanize birliklerin takviye edildiği belirtilerek, alınan diğer önlemler şöyle sıralandı:
“DEAŞ hedeflerinin önceden tespiti ve ateş altına alınması maksadıyla İnsansız Hava Araçları (İHA)/İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin 7/24 saat gözetlenmesine devam edilmektedir. Ayrıca, Suriye sınırında konuşlu hudut birliklerimiz, terörist geçişlerinin engellenmesi maksadıyla ilave birlikler ile takviye edilmiştir. Alınan etkin tedbirler neticesinde Suriye sınırında 2016 yılında toplam 388 DEAŞ ve 82 PYD/PKK terör örgütü mensubu yakalanmıştır.
DEAŞ’la mücadele kapsamında Irak’ta da Türkiye tarafından IKYY personeline ve Musul Ulusal Muhafızları’na eğit-donat desteği sağlanmıştır. Iraklı personelin eğitimi için tesis edilen Gedu Üs Bölgesi’ndeki TSK unsurlarına yönelik DEAŞ tarafından yapılan saldırılarda bir personelimiz şehit olmuş, on personelimiz yaralanmıştır. TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabele kapsamında yapılan Fırtına obüs ve tank atışları ile Irak kuzeyinde 365 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda DEAŞ mensubu yaralanmıştır."
TSK’nın PKK terör örgütü ile birlikte DEAŞ’la da etkin mücadele ederek, ülkeye yönelik terör tehdidinin bertaraf edilmesi hususunda uzun vadeli, sürdürülebilir her türlü güvenlik tedbirini alma azim ve kararlılığında olduğu vurgulandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.