BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Zelenskiy'ye 'Napolyon ve Hitler'li uyarı!----

Trump'tan Zelenskiy'ye 'Napolyon ve Hitler'li uyarı!

Trump'tan Zelenskiy'ye 'Napolyon ve Hitler'li uyarı!
26 Temmuz 2024 - 10:03 www.finansgundem.com

ABD başkan adayı Donald Trump röportajında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Rusya’nın tarihsel zaferlerini hatırlattığını açıkladı.


ABD başkan adayı Donald Trump, Fox News’a verdiği röportajda, Ukrayna lideri Vladimir Zelensky ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Rusya’nın tarihsel zaferlerini hatırlattığını belirtti. Trump, bu konuşmada Zelensky’ye, çatışmanın sona erdirilmesi gerektiğini söylediğini ve Rusya’nın “Napolyon ve Hitler’i yendiğini” vurguladığını ifade etti.

Trump, “Başkan Zelensky beni aradı. Ve güzel bir konuşma yaptık. Buna son vermemiz gerektiğini söyledim. Önünüzde askeri bir araç var… Hitler’i yendiler. Napolyon’u yendiler” dedi.

BIDEN YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Trump, mevcut Başkan Joe Biden’ın çatışmanın yaşanmasına izin vermemesi gerektiğini belirtti. Eski başkan, “Bunun gerçekleşme şansı sıfırdı ve iktidarda kaldığım dört yıl boyunca bu gerçekleşmedi” diye vurguladı.

İLK GÖRÜŞME

19 Temmuz’da, Trump ve Zelensky arasında, Trump’ın 2021’de görevden ayrılmasından bu yana ilk görüşme gerçekleşti. Zelensky, Trump ile kişisel bir toplantı sırasında “barışı adil ve gerçekten kalıcı kılacak tam olarak hangi adımların atılabileceğini” tartışmak üzere anlaştıklarını belirtti. Trump, “dünyaya barış getireceğini” ve her iki tarafın da şiddeti sona erdirecek ve refaha giden yolu açacak bir anlaşma üzerinde anlaşabileceğini yineledi.

TRUMP'IN BARIŞ SÖYLEMLERİ

Trump, Ukrayna’daki çatışmayı hızla sonlandırabileceğini defalarca ifade etti. Haziran ayında, “Oval Ofis’e girmeden” önce bile düşmanlıklara son vereceğine söz verdi.

Zelensky ise Trump’ın çatışmayı nasıl durduracağını biliyorsa bunu “bugün” söylemesi gerektiğini vurguladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, “Ukrayna’nın bağımsızlığına yönelik riskler varsa, devletimizi kaybedersek buna hazır olmak istiyoruz, bilmek istiyoruz” dedi.

Bu açıklamalar, Trump’ın dış politika konusundaki yaklaşımını ve mevcut ABD yönetimine yönelik eleştirilerini yansıtıyor.

Trump, kendisinin çatışmayı sona erdirebilecek bir lider olduğunu iddia ederken, Zelensky de Ukrayna’nın bağımsızlığı ve güvenliği konusunda net adımlar atılmasını talep ediyor. (haberrus)

Anket sonuçları açıklandı! Trump mı yoksa Harris mi?Anket sonuçları açıklandı! Trump mı yoksa Harris mi?

 

Kamala Harris, Trump'ın önündeKamala Harris, Trump'ın önünde

 

UBS: Trump’ın ikinci dönemi ilkine benzemeyecekUBS: Trump’ın ikinci dönemi ilkine benzemeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)