BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan peşmergeye destek!----

Trump'tan peşmergeye destek!

Trump'tan peşmergeye destek!
03 Aralık 2016 - 19:14 www.finansgundem.com

Trump'ın yardımcısı Mike Pence, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "ülkesinin terörle mücadelede Kürt bölgesi ve Peşmerge güçlerine desteğinin süreceğini" belirtti.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,  Pence, Barzani'yi telefonla arayarak terör örgütü DEAŞ'a karşı sağlanan başarı  nedeniyle kendisini tebrik etti.

 
Trump yönetimindeki ABD'nin terörle mücadele eden Kürt bölgesi ile  Peşmerge güçlerine desteğinin süreceğini ifade den Pence, Erbil'e daha önce bir  ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Peşmerge güçleri ve Kürt bölgesi  halkının verdiği mücadeleye yakından tanıklık ettiğini" kaydetti.

Barzani de desteklerinden dolayı Trump ve ABD halkına teşekkür etti.  Açıklamaya göre Barzani görüşmede, "Trump seçim kampanyası sürecinde de Kürdistan  bölgesi ve Peşmerge'ye desteğini açıklamıştı. ABD'nin yeni yönetiminin de bize  yönelik yardımlarını sürdüreceğine inanıyorum. Ayrıca yeni yönetimin Kürdistan  halkının haklı taleplerine de destek vereceğini ümit ediyorum." ifadelerini  kullandı.

Görüşmede ayrıca, ABD- IKBY ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğine  de vurgu yapıldı.

Clinton yanlılarından Trump'a karşı son hamle

 

Trump'ın Tayvan'la görüşmesine Çin'den sert tepki

 

Barzani: Bağımsız Kürdistan devletini tartışıyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)