BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'a karşı 19 ülke----

Trump'a karşı 19 ülke

Trump'a karşı 19 ülke
10 Temmuz 2017 - 07:50 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen G-20 zirvesini değerlendirdi. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Almanya’da Hamburg’da toplanan G-20 ülkeleri toplantısı büyük çapta Trump’a karşı 19 ülke şeklinde geçti. Dışarıya sızan konuların kısa özetini veriyoruz.

ABD Başkanı Trump, serbest ticaret konusu ve de Paris İklim Anlaşması gündeme geldiğinde direnen tek liderdi. Yani toplantıda Trump pek destek görmedi ve tezleri yalnız kaldı.

Almanya Başkanı Merkel, Trump’ın 'America First' adlı yaklaşımı gündeme getirildikçe, göç, dış ticaret ve iklim değişikliği gibi konularda ABD eleştirisi yapmaktan vazgeçmedi ve Trump’ın görüşlerini çok ağır eleştirdi.

Rus Ekonomi Bakanı Oreshkin dış ticaret konusunda ABD ile diğer 19 ülke arasında çok büyük farklılıklar olduğunu gündeme getirdi. Çin Başkanı Xi Jinping ve de Rusya Başkanı Putin de dahil, her lider ve ülke serbest ticareti savunurken, ABD Başkanı yüzünde müthiş rahatsız bir ifadeyle itiraz etmeye çalıştı. Trump sürekli ABD’nin 800 milyar dolar dış ticaret açığı olmasından başka bir şey söylemiyordu.

Özellikle demir çelik ticareti konusunda son günlerde gündeme oturan tartışmalar, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker’in, Brüksel'in çok kısa bir süre yani birkaç gün içinde ABD’nin yaptıklarına itirazlarını gündeme getireceğini, çünkü mücadele ve hatta kavga etmek hissinde olduklarını söylemesiyle, toplantıda demir çelik konusu aslında az konuşuldu.

G-20 katılanları sadece teröre karşı olma ve internette radikalleşme şeklindeki tez konularında ortak veya benzer görüşler öne sürdüler ve destek yaptılar.

Tabii bir de global kriz konusu ülkeler konusunda tartışmalar gündeme geldi. Özellikle Kuzey Kore, Ukrayna ve Ortadoğu detaylı tartışıldı. Bu sorunlu yerler hem G-20 tartışmalarında hem de ikili görüşmelerde önemli zaman aldı.

G-20 toplantıları Hamburg’da polis ve global protestocular arasında büyük sokak tartışmalarına neden oldu.

Polis su atarak protestocuları sakinleştirmeye ve uzaklaştırmaya çalışırken, toplantıların yapıldığı yerlere giden yolların kapatılmasına karşı büyük emek verdi.

Özellikle protestocular Donald Trump’ın yolunu sürekli kapatmaya çalıştı. Trump’ın eşi Melania Trump protestocuların yol kapatması sonucu da iştirak etmeyi planladığı görüşmelere gidemedi ve eşi Donald Trump’ın konuşmalarını izleyemedi.

ABD Hamburg’da, hem toplantılarda hem de sokakta çok eleştirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)