BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'a bir dava da 'Central Park Five' üyelerinden----

Trump'a bir dava da 'Central Park Five' üyelerinden

Trump'a bir dava da 'Central Park Five' üyelerinden
22 Ekim 2024 - 02:32 www.finansgundem.com

ABD'de işlemedikleri suçtan hapis cezası alan ve masum oldukları ispatlanan "Central Park Five" olarak bilinen beş kişilik grup, Donald Trump'a karalama davası açtı.

ABD'nin New York eyaletinde, yıllar önce işlemedikleri bir suçtan hapis cezası alan ve sonrasında aklanan "Central Park Five" olarak bilinen beş kişilik grup, eski Başkan Donald Trump'a karşı dava açtı. Dava gerekçesi olarak, Trump'ın 10 Eylül'de Kamala Harris ile yaptığı başkanlık tartışmasında grup hakkında "bir bireyi öldürdükleri ve suçu kabul ettikleri" şeklindeki yanlış beyanda bulunmasını gösterdi.

Yusef Salaam, Raymond Santana, Kevin Richardson, Antron Brown ve Korey Wise, Trump'ın kendilerini 67 milyon insanın önünde "karaladığını" ve isimlerini temize çıkarmaya çalışmalarına neden olduğunu belirterek iftira ve cezai tazminat için jürili yargılama talep etti. Trump'ın sözcüsü, davayı "umutsuz sol görüşlü aktivistler" tarafından açılan bir seçim müdahalesi olarak nitelendirdi.

1989'da New York City'deki Central Park'ta beyaz bir kadına yönelik tecavüz ve darp suçlamasıyla tutuklanan grup, baskı altında suçlarını kabul ettiklerini belirtmişti. Daha sonra başka bir kişinin suçu itiraf etmesiyle 2002'de aklandılar. O dönemde Trump, New York Times'ta tam sayfa ilanla gençlerin "idam edilmelerini" talep etmişti.

Grup, 2002'de serbest kaldıktan sonra New York şehir yönetimine karşı açtıkları 41 milyon dolarlık tazminat davasını kazanmıştı. Yusef Salaam, şu anda New York Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapıyor.

İsrail'den İsrail'den "sınırlı ateşkes" teklifi

 

ABD'li yetkiliden 'FETÖ' açıklamasıABD'li yetkiliden 'FETÖ' açıklaması

 

İsrail, Beyrut'ta hedef değiştirdiİsrail, Beyrut'ta hedef değiştirdi

 

Gazze'de çocuk felci salgını başladıGazze'de çocuk felci salgını başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)