BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTrabzon'daki bankacı böyle dolandırmış!----

Trabzon'daki bankacı böyle dolandırmış!

Trabzon'daki bankacı böyle dolandırmış!
13 Ocak 2016 - 07:44 www.finansgundem.com

Bir kamu bankasının kredi şefi olan Mustafa Güngör çiftçilerin istediği oranın kat kat fazlası kredi çekip fazla oranı cebine attı

Trabzon Çaykara'da bir kamu bankasının kredi şefi M.G yaklaşık 4 milyon lirayı zimmetine geçirerek kayıplara karıştı. Bankanın önünde bekleyen mağdurlar ise, "Ağabey-kardeş gibiydik. Meğer bizi kullanarak kendine çalışmış" dediler. 

Sabah'ın haberine göre, Çaykara ilçesindeki bir kamu bankasında 8 yıldır kredi şefi olarak görev yapan M.G, yöredeki çiftçilere ve işletme sahiplerine kredi veriyordu. İddiaya göre M.G, müşterilerden imzalar alıp, bu imzalar karşılığında krediler çıkarttı. Müşterinin istediğinin üzerinde kredi çıkaran M.G.'nin, kredinin aslını müşteriye teslim edip, geri kalanını kendi hesabına aktardığı belirlendi. Kredi şefi bazı müşterilerine ise "Paranın geri kalanını 3 ay sonra teslim edeceğiz" diyerek zimmetine geçirdiği belirlendi. Bazı müşterilerden boş dekontlara imza alarak, hesabından para çeken bankacının foyası geçtiğimiz hafta ortaya çıktı. Çaykara'da yaşayan Mehmet Bahadır isimli vatandaşın evine icra geldi. Bahadır, habersiz bir şekilde 100 bin liralık krediye kefil olduğunu ve borç ödenmediği için evine icra geldiğini öğrenince şok oldu. Hemen M.G.'yi aradı. "Ben halledeceğim" diyen M.G, sırra kadem bastı. Çaykara'da olayın duyulmasıyla birlikte mağdur olan müşteriler bankaya akın etti. 

'AĞABEY-KARDEŞ GİBİYDİK...' 

Müfettişlerin ön soruşturmasında M.G'nin 1 yıldır bu şekilde çalıştığı, vurgunun boyutunun 4 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Yurtdışına kaçtığı öne sürülen M.G.'nin mağdurlarından Coşkun Bayraktar, "Ağabey-kardeş gibiydik. Kredi kartı istedim. O dosya üzerinden hesap açıp 101 bin lira kredi çekmiş" dedi. Mehmet Yavuz, "80 bin lira çiftçi kredisi kullandım. Son ödememi 1 ay önce yaptım. Meğer 33 bin lirayı hesaba yatırmamış" diye konuştu. İsmail Yaman: "Araba kredisi için 32 bin lira istedim. 20 binini verdi, 'Cuma günü 10 bin lirasını alırsın' dedi. Gittim, yoktu. Meğer 130 bin lira çekmiş." 
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)