BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTolga Egemen ne yapacak?----

Tolga Egemen ne yapacak?

Tolga Egemen ne yapacak?
05 Mart 2012 - 09:05 www.finansgundem.com

Tolga Egemen Garanti Bankası Genel Müdürü olacakken bu görevinden 7 Şubat itibarıyla istifa etti...

Türkiye’nin özel sermayeli bankaları içinde en güçlü bankalarından biri olan Garanti’nin başına gelecek en güçlü adaylardan biri olarak görülüyordu.
Egemen, böyle bir durum söz konusu olmasına karşın ayrılık kararından vazgeçmedi. Banka yönetimi ve çevresi kalması konusunda kendisine ısrarda bulundu ancak o ‘nefes almak istiyorum, hayatın bu noktasında başka isteklerim var’ diyerek nokta koydu.
Egemen’in bu ayrılık kararı çalıştığı kurum, bankacılık çevresi ve iş dünyasında şaşkınlık yarattı. Ayrılık kararına ilişkin çeşitli yorumlar da yapıldı.
‘Neden zirveye çıkmıyorsun?, genel müdür olmuyorsun?’, sorun nedir diye?’ banka yönetimi tarafından bir süre ikna edilmeye çalışılan Egemen, benzer tepkileri iş dünyasının duayen isimlerinden de aldı.
Koltuk bırakıp gitmeye pek alışık olmayan işdünyasının duayen isimleri, kendisini bizzat arayıp ayrılık nedenini öğrenmeye çalıştılar.
‘Birlikte çalışalım’
Hüsnü Özyeğin gibi Forbes’te Türkiye’nin en zengin işadamları listesinde yeralan duayen isimler, Egemen’e yakın ilgi gösterdiler. Özel bir iş kurmayı düşünüyorsa birlikte çalışmayı teklif ettiler. Hatta bu işadamlarından ikisi, ‘private equity fonu (servet yönetimi fonu)’ kuracaksan para yatıralım, birlikte çalışalım’ teklifinde bulundular.
Öğrendik ki Egemen’in gönlü bu tekliflere de kapalı. İş dünyasının ve Türkiye’nin siyasi ve sosyal iklimini öylesine gerçek hayattan uzak görüyor ki gitme kararından vazgeçmiyor.
Kendisine iş dünyasının duayen isimleri tarafından yapılan cazip tekliflere sıcak bakmayan Tolga Egemen, yaşantısına anlam katmayacak parayı kazanmak istemiyor. ‘Neden gidiyorsun?’ diye şaşıranlara yanıtı ise ‘Benim bir yaşam duruşum var, bunun geleceğim tepe noktadaki görevle birlikte sektörde güçlü bir konumu olan bir kuruluşa zarar vermesini istemiyorum” şeklinde. Hissedarların ‘Biz de böyle birini istiyoruz’ demelerine karşın, Egemen profesyonel hayatta bunun yerinin olmadığına inanıyor. Egemen, yeni yaşantısının hedeflerini belirlerken, dünyayı gezmeyi planlıyor. 20 yıldır bankacılık yapan Egemen, 16 yıldır Garanti Bankası’nda çalışıyordu.
Garanti’de 16 yıl çalıştı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Tolga Egemen, bankacılığa 1992’de başladı. 1996’da Garanti’de Nakit Yönetimi Birim Müdürü olarak göreve başladı. Egemen, 2000’de genel müdür yardımcılığı görevine atandı. 2004’dan bu yana Kurumsal Bankacılık, Finansal Kurumlar, Yurtdışı Şube ve Temsilcilikler ve Nakit Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Egemen, Garanti Yatırım Yönetim Kurulu Üyesiydi.
milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin KABA 12 Mart 2012 11:00

    Özellikle İnterbank'da beraber çalıştık. Tek kelime ile mükemmel bir insandır. İnsanlığı, yöneticiliği ve dürüstlüğü tartışılmaz. Hani adam gibi adamn derler.Bu Tolga Egemen'e çok uyar. Bir şey yapıyorsa mutlaka doğruluk payı vardır.

  • Eski çalışan09 Mart 2012 10:34

    Kendisi ile çalıştım. Showmen'dir. Yine şov yapıyor. Şimdi aykırı bulduğu değerlerleri en çok sindiren ve uygulayan biri olarak; 16 yıl çalışıp, altındakileri ezerek, yeterince para kazanmış olmalı ki, bundan sonrasında kazandıklarını yiyecek.

  • ati05 Mart 2012 12:31

    Bankacılığın insanın hayatından neler götürdüğünü bilen kalan ömründe de kaybettiklerini geri kazanmaya çalışan nadir bir şahsiyet.HELAL OLSUN.

  • 04 Mart 2012 15:07

    bravo . farklı biri olduğu belli zaten.

  • dilşad04 Mart 2012 13:59

    Agresif bir tutumla karını arttırmaya çalışan bankacılık sektöründe hizmet kalitesi, teknolojik ve sistemsel altyapı, müşteri güveni ve ahlak değerleri ikinci plana atılıyor.(calışanlar ve müşteriler adına).Sermaye odaklılığın yanıda insani değerler zayıf kalıyor.İstifa eden kişiyi tanımıyorum ancak belki bu nedenlerden olabilir

  • 03 Mart 2012 08:26

    Kendisini tanımıyorum ama helal olsun.bu duruşu ve verdiği mesaj çok güzel.