BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTokyo Borsası geriledi----

Tokyo Borsası geriledi

Tokyo Borsası geriledi
12 Nisan 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

Topix Endeksi'nin 2009'dan bu yana en iyi haftasındaki kazançlarını azaltmasıyla Tokyo Borsası'ndaki hisselerin çoğu düştü

Yen, dolar karşısında 5. gününde de 100 seviyesinden işlem görürken, Topix Endeksi'nin 3 yılın en büyük haftalık kazancını azaltmasıyla Tokyo Borsası'ndaki hisselerin çoğunluğu değer kaybetti.
Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 2.3 değer kaybetti. Sanayi fabrika operatörü Chiyoda Corp., Avustralyalı Woodside Petroleum Ltd.'ın, Chiyoda'nın teklif verdiği sıvılaştırılmış doğal gaz projesinden vazgeçmesinin ardından Nikkei 225 Endeksi'nde en sert düşüş kaydeden hisse oldu. Sharp Corp., Nikkei gazetesinin bankaların kredilerin vadelerini uzatacağını yazması sonrasında yüzde 7 primlendi. Nükleer enerji üreticileri, SMBC Nikko Securitis Inc.'in Mart 2011'deki nükleer felaketin ardından durdurulan bazı santralin yeniden faaliyet göstermeye başlayabileceğini söylemesi üzerine Topix Endeksi'nde en çok değer kazanan hisse oldu.
Topix Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 1,139.44 puana geriledi. Değer kazanan her hisseye karşılık 3 hissennin değer kaybettiği endeks bu haftayı yüzde 7 ile Aralık 2009'dan bu yana en büyük kazançla kapamaya hazırlanıyor. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 düşüşle 13,427.17 puana indi. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 54 üzerinde seyretti.
Son birkaç günde yenin 100 seviyesini aşacak gibi göründüğünü, ancak bunu yapamadığını söyleyen Nomura Securities Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Juichi Wako, yatırımcılar 100 yeni çok kalın görünceye kadar, hisse senedi piyasasının soluklanacağını belirtti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)